Marvel,és minden más

Marvel,és minden más

Filmajánló #1.

2019. június 02. - bindercsipesz

A 2018-as év lett az egyik legsikeresebb a filmek szempontjából. Úgy gondoltuk, hogy előrukkolunk egy új sorozattal, amiben olyan filmeket mutatunk be, amik már nem mennek a moziban, de nekünk tetszettek.

Kezdjük is egy Marvel filmmel, ami meglepően nem egy élőszereplős film, hanem egy animációs változat.

Pókember: Irány a Pókverzum!

Cselekmény: Peter Parker ellen összefogtak a legnagyobb ellenségei, és egy harc közben le is győzték. Ám egy átlagos amerikai srácot, Miles Moralest megcsípte egy genetikailag módosított pók. Ő is megkapta ugyanazokat a képességeket, mint Peter, viszont néhány extrával. Neki és társainak kell megakadályoznia, hogy a Vezér megnyissa a Multiverzumot.

pokverzum-fokep-1.jpg

Pozitívumok:

  • Az animáció lenyűgözően lett kivitelezve. Nagyon örülünk, hogy a képregény stílust választották a film megalkotásához. Néhol még egy-egy POW feliratot is kiszúrhatnak a szemfülesek.
  • A film humora rendkívül jóra sikeredett. Voltak benne kifejezetten jó poénok. Nem a szokásos „animációs film” humort választották.
  • Sok utalás is található a filmben, ami a Marvel fanoknak tetszhet. Lehet itt szó képregényes, korábbi filmes utalásról, de még Stan Lee-t is kiszúrhatjuk egy cameo erejéig.
  • A karakterek is nagyon érdekesek lettek. A „többi Pókember” is nagyon bejött, illetve a képregényekből is ismert gonoszok. Sokan feltűntek a füzetek lapjairól, mint például Dr. Octopus, Zöld Manó és Skorpió.
  • A filmben meglepő fordulatok is szerepeltek, amik nagyon feldobták az alkotás hangulatát.
  • A zenéket nagyon jól használta a film, ez is a pozitívumok listájára írható.

Negatívum:

  • Talán csak egy negatívumot tudok mondani. Az animációt egy kicsit nehéz megszokni, de idővel már hozzááll a szemünk.

Összességében nekünk nagyon tetszett ez a kétórás film. Sok meglepetés, sok érdekes karakter. Az alkotást 90%-ra értékeljük.

Ready player one

Cselekmény: 2044-ben járunk, abban az időben, amikor már mindenki az OASIS-ben tölti a mindennapjait. Miután James Halliday meghal, a végrendeletéből kiderül, hogy elrejtett egy tojást a rendszerben, amit ha valaki megtalál, gazdag lesz. Wade egy 18 éves fiú is nekilát megkeresni a főnyereményt, ám más is meg akarja ezt szerezni rajta kívül.readyplayerone_jelenetfoto-1-e1522230094897-1024x564.jpg

Pozitívumok:

  • A látvány egy hatalmas pozitívumnak tudható be. Az egész film nagyon szépen van kivitelezve, de a 140 perc nem mindig az OASIS-ben játszódik (ami szintén egy pozitívum)
  • A történet is nagyon jól van felépítve, és egy érdekes világot sikerült Steven Spielbergnek megteremtenie.
  • A humor is sok helyen jól jön át, jól lett eltalálva.
  • A karakterek érdekes, a mellékszereplők nem azok a tipikus sablonos szereplők (úgy ahogy a főszereplők sem).
  • A film eléggé elgondolkodtatóra sikeredett, a tanulsága nagyon szép és okosan lett kivitelezve.

Negatívum:

  • Itt is csak egy negatívumot tudok mondani (vagy inkább írni), ami a főgonosz. Eléggé gyengécske lett, talán egy karizmatikusabb gonosz jól jött volna a filmbe.

 

Összességében nekünk Spielberg legújabb filmje is nagyon tetszett. 83%-ot adunk ennek a látványos kalandnak.

Solo: Egy Star Wars-történet

Cselekmény: A film Han Solo fiatalkori kalandjait mutatja be, és megtudhatjuk hogyan ismerkedett meg Chewbakkával és hogy hogyan szerezte meg az Ezeréves sólymot Lando Carlissiantól. Nem árulunk el zsákbamacskát, ha azt mondjuk, hogy ez egy vérbeli eredettörténet.

alden_ehrenreich_solo_star_wars_2-990x556.jpg

Pozitívumok:

  • Az első pozitívum nem is annyira pozitívum, hanem inkább egy ajánlás (mert ez is a cikk, illetve a még egyrészes sorozatunk, lényege) a Star Wars fanoknak.
  • Az alkotásban meglepően sok az utalás, és aki már egy kicsit is jártas Han Soloból és a Star Wars filmekből, azok simán kiszúrhatják.
  • A látvány is kimagaslóan jó, mondjuk mit is vártunk egy S.W. filmtől.
  • Humor is van benne nem is kevés, és ezeknek a java része vicces is. Persze itt is akad néhány kellemetlen poén, de nincs olyan sok, hogy azok bökjék a csőrünket.
  • A fordulatok is jól vannak kivitelezve, nem vártuk a filmtől, hogy ennyi lesz benne.

Negatívumok:

  • Óriási negatívum a főszereplő. Annyira semleges karakter volt, hogy a film végére, észre sem vettük volna, hogy ez az ő filmje, hogyha nincs a neve a címben (persze ebben a rossz színész választás is közre játszott, Harrison Ford az egyetlen és igazi Han Solo)
  • A cselekményt addig húzták ameddig csak tudták, hogy meglegyen a két óra, és ez a film visszájára sült el.
  • A fordulatok is sok helyen túl lettek tolva, annak ellenére, hogy jól lettek kivitelezve. A film végére már mi sem (de szerintem a szereplők sem) tudták eldönteni, hogy akkor most ki van kivel!?solo_egy_star_wars_tortenet_screenshot_20180516205358_1_original.jpg

Összességében az eddigi felsoroltak közül ez lett a leggyengébb, viszont a kritikákkal ellentétben szerintünk nem lett olyan siralmas, mint amilyennek a legtöbben mondják. Lehet adni bőven neki egy esélyt. Lehet, hogy elfogultak vagyunk egy kicsit, de nekünk a negatívumok ellenére tetszett az alkotás. Az értékelése a filmnek:75% 

Reméljük tetszett nektek ez a cikk, és tudtunk ajánlani néhány jó filmet. További jó mozizást! :)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelesmindenmas.blog.hu/api/trackback/id/tr7314873546

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása