Marvel,és minden más

Marvel,és minden más

Gyakran feltett kérdések a Karib-tenger kalózaival kapcsolatban

2021. március 16. - bindercsipesz

A Karib-tenger kalózai című filmsorozat bizonyára mindenki számára ismerős. Viszont vannak olyan jelentek és történések, amik kapcsán felmerülhetnek bennünk különböző kérdések. Ezekre a kérdésekre kerestünk a mai cikkünkben választ. Korábban már írtunk egy hasonló cikket, ami a Marvel világával volt kapcsolatos, ezt ide kattintva megtaláljátok.karib.jpg

  1. Miért maradt Jack a majom halhatatlan?

A stáblista utáni jelentben láthatjuk, hogy elcsente az egyik azték érmét, ezért halhatatlan maradt.

  1. Hogyan nem halt meg Jack a világ végén?

A kapitány lelkét és testét Davy Jones büntetésképp „elvette”, ami nem azt jelenti, hogy meghalt, hanem „csak” be volt „zárva” egy helyre, ahonnan nem tudott szabadulni, így vált az egész lénye Davy Jones foglyává.

  1. Milyen nagy volt a kraken?

1400 láb, azaz közel 427 méter hosszú.

  1. Mit mondott Calypso a film végén?

Amikor Calypso rákokká változott, előtte egy varázsigét kiáltott: „Malfaiteur en  Tombeau, Crochir I’Esplanade, Dans I’Fond d’l’eau!”, ami magyarul annyit tesz, hogy „Az összes vízen át, megkeresem az utat ahhoz, aki jogtalanul zárt be engem.” Nyilvánvalóan ez Davy Jonesra utal.

  1. Ki volt az a 4 fő, akik már megpróbálták megölni Jacket?

A Karib-tenger kalózai: A világ végén című filmben láthatunk egy jelentet, amiben Jack azt mondja: „Négyen közületek már megpróbáltak megölni a múltban.” Ekkor Willre, Barbossára, Elizabethre és Tia Dalmára gondolt, továbbá hozzá tette azt, hogy az egyikőjüknek sikerült is (Elizabeth) (bár néhány feltételezés szerint inkább Will, Barbossa, Pintel és Ragetti volt ez a 4 fő, aki sikerrel járt pedig továbbra is Elizabeth, de én az első változatot tartom valószínűnek).

  1. Mi történt Jack Sparrow állával?

Jack állán láthatunk egy heget, ami egyre nagyobb és nagyobb a filmek során. Johnny Depp elmondása szerinte ennek nincs semmi jelentősége, csupán viccnek szánták a sminkessel.

  1. Miért pont rákokká változott át Calypso?

A legenda szerint Calypso volt a tengerek úrnője, minden hajós egyszerre félt tőle, de szerelmes is volt belé. Istennőként képes volt különböző tengeri élőlényekké változni, a leggyakrabban rákokká voltozott, így a legtöbben a rákot tulajdonították hozzá, mint szimbólumot.calypso.jpg

  1. Jacknek van gyereke?

Elméletileg van egy lánya, Birdie Sparrow, akinek az édesanyja halott, az apjával pedig soha nem találkozott.

  1. Valóban létezett a Fekete Gyöngy?

Sajnos nem, a Fekete Gyöngy egy kitalált hajó.

  1. Ki volt az igazi Jack Sparrow?

A film készítői Jack karakterét John Wardról, egy angol kalózról, mintázták, neki volt a beceneve a Sparrow. Tehát nem, nem létezett Jack a való életben.

Remélem érdekesnek találtátok ezt a cikket, ha esetleg szeretnétek még hasonlót olvasni, írjátok meg kommentben, hogy melyik filmekről, vagy ha van konkrét kérdésetek, akkor azt is szívesen beletesszük a következő cikkünkbe! További jó olvasását és filmnézést.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelesmindenmas.blog.hu/api/trackback/id/tr316466186

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása