Marvel,és minden más

Marvel,és minden más

Birodalmi gépezet - Darth Vader, a Sith sötét nagyura #1 képregény bemutató

2020. július 27. - bindercsipesz

A Star Wars-on belül nem csak filmek és sorozatok vannak, hanem könyvek is. Regényekről már volt szó (és még lesz is), viszont képregényekről eddig cikkünk nem készült, ezért úgy döntöttünk, hogy a regényekkel ellentétben nem ajánlani fogunk néhányat, hanem bemutatni. Lesznek képregények, amikből sorozat lesz, de lesz olyan is, aminek nincs folytatása, ezért csak egy cikk fog belőle készülni.

 

4805358_5.jpg

Az első regény, amivel foglalkozni fogunk a Darth Vader, a Sith sötét nagyura képregénysorozat első része, a Birodalmi gépezet. Ez a sorozat sok részből áll, viszont Magyarországon, csak 4 szám jelent meg, ezért csak ezzel a négy számmal fogunk foglalkozni.

Történetünk ott kezdődik, ahol a Sithek bosszúja véget ért. Anakin Skywalker már Darth Vaderré vált. Miután megtudta, hogy Padmé meghalt, hazugsággal vádolta az új mesterét és rátámadt. Palpatine azt mondta Vadernek, hogy a szerelme a halálában egy ajándékot adott neki: a fájdalmat. Ezután erővillámokkal súlytott le rá, majd választás elé állította a legújabb tanítványát: vagy elfogadja ezt az ajándékot és felhasználja, vagy meghal. Vader az életet választotta, így elfogatta Sidioust tanárának.

Vader elárulta a mesterének, hogy nincs fénykardja, az Obi-Wan elleni párharc végén a volt mestere megszerezte tőle. Palpatine elmondta neki, hogy a sithek fénykardjai azért vörösek mert kivéreztetik őket. Erre a feladatra bármelyik jedi-kardból való kristály megfelel. Ők is ugyanúgy éreznek fájdalmat, mint bármelyik másik élőlény. Élnek a maguk módján. Az első lépés, hogy Vader szerezzen egy fénykardot. Kardot azonban Palpatine nem adhat neki, ugyanis egy sith nem kapja a fénykardját, hanem elveszi.

Ezután Vader és Palpatine ellátogatott a Középső Gyűrűbe, mert Vadernek szüksége volt egy fénykardra. A mestere hozatott egy járművet neki, azonban ellopták, ezért előbb meg kell szereznie azt, majd keresnie kell egy jedit, akitől elveheti a fénykardját. A sith nagyúr lemészárolta a rablókat, majd a hajóval a Brighthome-hoz repült, ami egy jedi állomás volt egykor. Ezen az állomáson klónok dolgoztak, és olyan feladatot láttak el, mint a jedi relikviák begyűjtése és tárolása. A legtöbb klón a Birodalom születése után ilyen feladatot kapott. Miután meglátták, hogy egy gép feléjük közeledik, vadászokat küldtek rá. Figyelmeztették, hogy váltson irányt, különben tüzet nyitnak rá. Vader nem válaszolt, tüzet nyitott. Az összes vadásszal végzett, majd bedokkolt.

nevtelen1_2.png

A bázison a klónok rátámadtak, de hiába. Itt a nagyúr még egy fénykardot is szerzett, amivel gyilkolta a klónokat, de ezt azon nyomban eldobta, mikor az összes katona meghalt. Ezután a droidja segítségével, egy olyan jedit keresett az adatbázisban, aki még a „tisztogatás” előtt letette a barash esküt. Ekkor két katona nyitott be, akik hozzávágtak egy robbanószerkezetet a nagyúrhoz. Ő elkapta azt a levegőben az erő segítségével, majd megölte a két életben maradt katonát is. Elhagyta a bázist, ami azonban felrobbant a töltet miatt. A droidnak sikerült találnia egy ilyen lovagot, akit Infil’a mesternek hívnak. Neki csak egy feladata volt a rendben: a harc.

Infil’a mester az Aldoleem folyóholdján lakott. Éppen gyakorolt a droidja ellen és gyakorlás közben még padavancsapdát is készített. Vader megérkezett a bolygó légkörébe, majd mikor már közelebb járt, a mester megdobálta a hajót a csapdákkal. A gép súlyos károkat szenvedett, de egy necces landolással sikerült földet érnie. A droid már meg is kezdte a szerelést, míg Vader elindult, hogy megküzdjön az egykori jedivel.

A mester már várta őt. Tudta, hogy azért jött, hogy megölje őt. Arra utasította a droidját, hogy nyissa meg a gátat, ami elzárja a vizet. A segédje így is tett. Vader körül mindent elöntött a víz, és ezt a jedi végig nézte a hegytetőn állva. A sith nagyúrnak sikerült visszatartania a vizet, így tovább indult. Ezután raptoranokat küldtek rá, amik az égből támadtak. A sith sorra gyilkolta le az állatokat. Infil’a végül úgy döntött, hogy nem kell több akadály, sem csapda. A nagyúr pillanatok alatt felért így, és az összecsapás kezdetét vette.

nevtelen_2_1.png

Először Vader támadt. Az erő segítségével kövekkel dobálta meg a mestert. Az elsőket még hárítani tudta, de egy eltalálta, így hátra esett. Ezután a droid is rátámadt. Vader elkapta a levegőben, kitépte az egyik karját, majd ledobta a hegyről. A nagyúr megszerezte a robot fegyverét, amivel tudott harcolni fénykard ellen. A sithnek az egyik lába eltört, majd Infil’a az erővel lelökte a hegyről. 

nevtelen_3_1.png

Vader a droid mellé érkezett. A mechanikus testrészei károkat szenvedtek. A droid még hergelte őt, amit a sith úgy díjazott, hogy összeroppantotta. A mester ezután lement a városba, hogy a szerelőktől, akiknél otthagyta a hajóját még évekkel ezelőtt, most visszakérje. Kellett a hajónak némi karbantartás, de Infil’a-nak nem volt ideje. Vader időközben visszaszerelte a lábát és elindult, hogy bosszút álljon. Gyorsan leért Am’balaavárosba. A volt jedi rátámadt annak érdekében, hogy a szerelőket védje. A gát tetején megküzdöttek. A nagyúr elkezdte szétszedni a víztározót, majd mikor a mester megpróbálta visszatartani és nem figyelt, megszerezte tőle a fénykardját. A várost elöntötte a víz, Infil’at pedig ledobta Vader a gátról, és a mester eltűnt a hullámok között.

nevtelen_4_1.png

Miután sikeresen megszerezte Vader a fénykardot, Palpatine parancsot adott a droidjának, hogy vegye át a hajó vezetését. Egy olyan bolygóra repültek, amit maga a Császár választott. Ez pedig a Mustafar. Elmondta a mestere, hogy azért erre a planétára esett a választása, mert ezt a helyet mélyen áthatja az erő sötét oldala. Itt található az egyik csomópontja. Amit a Mustafarra ér, keresnie kell egy olyan helyet, ahol a sötét oldal szólítja. Merítenie kellett az ottani energiákból. A feladata, hogy megrontsa a kyberkristályt. Ehhez át kellett adnia neki a saját fájdalmát és haragját. Szükséges volt, hogy vérezzen.

Vader neki is kezdett. Először szétszedte a fénykardot, majd az erővel kiemelte a kristályt. Ezután látomása támadt. A víziójában visszament a Coruscantra, hogy megmutassa a mesterének a fénykardját. Azonban a penge vörös helyett zölden világított. A Császár rátámadt, mert a tanítványa a gyengeséget választotta. Azonban Vader legyőzte és megölte őt. Egy távoli bolygóra repült, ahol megtalálta Obi-Want. Levette a sisakját, majd a volt jedi mestere megszólította őt. Itt véget ért az álom. Ezután nagy erőfeszítések árán és visszaemlékezések közepette sikerült átalakítani a kristályt. Visszatért a Coruscantra, ahol már várta őt Sidious Tarkin társaságában. Bekapcsolta a fénykardját. A penge vörösen izzott.

nevtelen_5_1.png

Ezután a droidok nekikezdtek volna a páncél helyreállításának, ám az Uralkodó érezte tanítványa haragját. A páncél Vader részét képezi, ezért ő maga akarta megjavítani. Miután a Császár elhagyta a szobát az erő segítségével kezdett neki a javításnak. Miután kész lett a páncél, értesítették Vadert, hogy valaki belépett a jedi templomba. A nagyúr utánament, hogy megküzdjön vele. A behatoló a Főinkvizítor volt. Egy rövid párharc után a sithnek sikerült legyőznie, méghozzá úgy, hogy középen kettévágta a fénykardját. Ám mielőtt végzett volna vele, Palpatine lépett be a terembe. Leállította a tanítványát. Elmondta, hogy azért küldte őt ide, hogy „megismerkedjenek”. Hárman elrepültek a Coruscant Gyártelepére. Itt bemutatta neki az Inkvizíció tagjait és ezzel zárult az első kötet.

nevtelen_6_1.png

„A mi dicsőséges tisztogatásunk során a jedik legtöbbje meghalt, de néhányan életben maradtak. A legszerencsésebbek, a legveszélyesebbek, a legerősebbek, a legalattomosabbak. Képesek akármit hazudni, hogy mentsék az életüket. Neked és az inkvizítoroknak meg kell találnotok ezeket a jediket, Vader nagyúr. El kell pusztítanotok őket. Mert az igazság az, hogy ők jelentik a legnagyobb veszélyt a mi Birodalmunkra.”

Reméljük tetszett nektek ez a képregény bemutató. További jó mozizást és olvasást!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelesmindenmas.blog.hu/api/trackback/id/tr7316079738

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása