Marvel,és minden más

Marvel,és minden más

Wanda és Pietro Maximoff tragédiákkal teli élete

2020. július 06. - bindercsipesz

 

Wanda és Pietro Maximoff először A Tél Katonája című film stáblista utáni jelentében tűntek fel. Ebben a cikkben összehasonlítjuk a filmben látottakat a képregényben olvasottakkal.wanda.jpg

A Marvel filmes univerzuma szerint Sokoviában születtek, és ott is éltek egészen 2014-ig. Amikor 10 évesek voltak, vacsora közben egy aknavető lövedék robbant be a lakásukba, ami megölte a szüleiket. Az épület elkezdett összedőlni, az ikrek, pedig egy ágy alá rejtőztek el. Ekkor látták meg az egyik, még fel nem robbant aknavetőn a Stark Industries feliratot. Rájöttek, hogy kitől van a fegyver, hogy ki miatt haltak meg a szüleik. Ezután két napig a búvőhelyükön maradtak, nem tudtak kiszabadulni és attól féltek, hogy a bomba felrobban.

Ez a traumatikus élmény gyűlöletet váltott ki belőlük Tony Stark iránt, a kimenekítésük után, pedig csatlakoztak a Hidrához. A szervezettől kapták különleges képességeiket, majd, mint tudjuk elhagyták a Hidrát és csatlakoztak a Bosszúállókhoz.

Ezt a történetet már sokan ismerhetitek, viszont a képregényekben teljesen más volt az előéletük.

A kockásokban ugyanúgy ikrek, viszont elrabolták őket Szerbiából és a Wundagore hegységbe vitték a testvéreket. Évekig azt hitték, hogy Django és Marya Maximoff gyermekeik. Amikor csecsemők voltak Herbert Wyndham elraboltatta őket, kísérleteztek rajtuk, de miután nem volt megelégedve az eredményekkel visszaküldte őket Wundagore-ra.

Serdülő korukra elkezdték felfedezni emberfeletti képességeiket, ám a múltjukból csak a traumás eseményekre emlékeztek.wanda-maximoffscarlet-witch-pietro-maximoffquicksilver.jpg

Egy napon Wanda véletlenül felrobbantott egy házat, a helyiek pedig elkezdték terjeszteni, hogy a lány boszorkány. Pietro próbálta megvédeni a testvérét, de egyedül képtelen volt rá. Ekkor Magneto a „segítségükre” sietett, ezután pedig a Gonosz Mutánsok Szervezetének szolgálatába állította őket, tőle kapták a Skarlát boszorkány és Higanyszál nevet. Hónapokig szolgálták vezérüket, különböző terrorcselekmények, és az X-Men elleni harcokban is részt vettek. Idővel elfordultak Magnetotól és a Bosszúállóknál kerestek menedéket.

Amerika Kapitány teljes értékű tagokká emelte őket. A képregényekben az életük ezek után pedig igencsak zavarossá vált. Megházasodtak mind a ketten, elhagyták a Bosszúállókat, majd visszatértek hozzájuk…

Tovább nehezíti a dolgokat, hogy a Bosszúállók, valamint az X-Men filmekben is feltűntek, ugyanis mindkét stúdió igényt tartott a karakterek jogaira.

Habár ikrek, kicsit sem hasonlítanak egymásra, minden tekintetben különbözőek, ám mégis kiegészítik egymást. Mint tudjuk Pietro rendkívül gyors, nem csak gyorsan teszi a dolgát, hanem a természete is meglehetősen lobbanékony. Könnyen lesz dühös és frusztrált, valószínű azért, mert számára a világ túl lassú.

Vele szemben Wanda képessége az, hogy belelásson az emberek elméjébe, ezáltal megérti őket, illetve különleges kapcsolatban áll az univerzummal.

Visszatérve a filmekre, mint tudjuk Higanyszál azért halt meg, mert megvédte Clint Barton életét. Sólyomszem hálája és tisztelete jeléül a fiát Nathaniel Pietro Bartonnak nevezte el. További érdekesség, hogy Skarlát boszorkány az Új Bosszúállók épületben lévő szobájában egy kiskori képet tartott testvéréről. Ez Pietro öröksége.

A nagyképernyőn látott Wandának meglehetősen sok képessége van. Többek között pszionikus erővel rendelkezik, ami vörös, izzó ködszerű nyalábokként jelennek meg a kezéből. Képes telekinetikusan mozgatni, lebegtetni és egyéb módon manipulálni a tárgyakat, integráció segítségével az energiát olyan módon tudja felhasználni, hogy az adott tárgyat molekuláris szinten szét tudja bontani. A már említett energia segítségével lebegni, repülni is tud, illetve telepatikus képességekkel is rendelkezik, mentálisan és érzelmileg is képes manipulálni és olvasni az ellenségéből. Végül pedig energia mezőt is létre tud hozni    , amit gyakran pajzsként használ.wa.jpg

Pietronak a szupergyorsasága mellett több képessége is van. Az általa keltett lendület segítségével olyan erőt képes kifejteni, mellyel a tárgyakat vagy embereket több méterrel odébb tudja „lökni”. A sérülésekből is sokkal gyorsabban felépül, mint egy átlagember, valamint ellen tud állni az adott hőmérséklet okozta nehézségeknek, a gyorsaságának köszönhetően a reakcióideje meghosszabbodott, ez lehetővé tette számára a veszély hamarabbi észlelését, mivel úgy látta a körülötte lévő világot, mint egy lassított felvételt.37c443ee49ea7b21c5ec2dd97a856b21.jpg

Mint tudjuk Pietro meghalt az Ultron korában (amit személy szerint sajnálok), de hátha láthatjuk majd egy-két Marveles sorozatban a későbbiekben.

Remélem tetszett nektek ez a cikk és érdekesnek találtátok, további jó olvasást és mozizást!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelesmindenmas.blog.hu/api/trackback/id/tr2615984434

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása