Marvel,és minden más

Marvel,és minden más

Átvertek minket? - Wonder Woman 1984 kritika/élménybeszámoló

2020. december 29. - bindercsipesz

Idén bemutatásra került a Wonder Woman 1984, ami érdekes hiszen az ez évi filmek felhozatala elég szórványosra sikeredett. Amerikába a még nyitva maradt mozikba leadták, valamint az HBO Max nevű szolgáltatáson is elérhetővé vált. Szóval a Warner húzott egy tököset és úgy döntöttek, hogy a legtöbb filmmel ellentétben, ők így-vagy úgy, de akkor is bemutatják a Csodanő folytatását, hogy ezzel megmentsék a filmek szempontjából igencsak rossz 2020-at.unnamed.jpg

 1984-et írunk. Diana még ennyi idő elteltével sem tudott továbblépni Steve halálán, azonban egy csoda folytán (amit most nem lőnék le) az egykori szerelme visszatér. Többet nem is írnék a sztoriról, nem szeretnék spoileres lenni.

Magát a történetet nagyon bugyutának éreztem. Az előző film sokkal sötétebb volt. Ez betudható az időbeli ugrásnak, itt ugyanis nem az első világháborúban vagyunk, hanem sokkal később. Alapvetően ezzel nem is lenne baj. A gond magával a sztorival van. Lehetett volna ez egy vicces film, izgalmas és logikus cselekménnyel viszont ezt a film teljesen elhagyta és egy logikátlan, gyerekmesébe illő történettel álltak elő. Az egész egy káosz volt.

Szerencsére a karakterekkel nem volt gond. Legalább is Diana és Steve nagyon jól működtek, tetszett a párosuk. Gal Gadotnak és Chris Pinenak sikerült hoznia a kötelezőt. Mindketten bizonyították (ismét), hogy ők a tökéletesek erre a két szerepre. Wonder Woman karakterében, ami még tetszett, hogy látszott rajta, hogy sebezhető, nem éreztem úgy magam, mint például Rey-nél a Skywalker korában.

A két antagonistánkkal már más a helyzet. Szerintem Pedro Pascallal, mint Max Lord nem volt probléma. Nekem nagyon tetszett Pedro játéka, ügyesen hozta a karaktert. Ami már zavart, az a karakterének a motivációja. Sokszor rendkívül gyerekesen és logikátlanul cselekedett. Kristen Wiig Barbarájával nem volt gond, legalább is addig míg Barbara volt. Miután azonban átváltozott Gepárddá, a karaktere átment idegesítőbe és irracionálisba. Csak úgy, mint Maxnek, neki sem volt normális motivációja. Számomra úgy érződött, mintha az egész forgatókönyvet egy 10 éves gyerek írta volna.

Sajnos azt sem lehet mondani, hogy a film kielégítette azokat, akik az akcióra vágytak. Ugyan voltak benne nagyon jó jelenetek, mint a Kairós üldözés viszont nagyon kevés volt. Az alkotás első fele nagyon lassú volt, lassan építkezett a produkció. Az első 75 percet két mondatban össze lehetne foglalni, szinte semmi nem történt benne (a béna sztori megalapozásán kívül).

A 150 perces játékidő teljesen indokolatlan volt, az elejéből elég sokat lecsíphettek volna. Sokkal jobban állt volna a filmnek, ha inkább 130 perces.

wonder-woman-1984.jpg

A poénok többé-kevésbé jóra sikerültek, bár a film eleje teljesen komolytalan és úgy éreztem, mintha ez inkább a kisebb lányoknak készült volna. A zenével sem volt probléma, Hans Zimmer kiválóan teljesített. Viszont a filmben valamilyen oknál fogva egyetlen egy nyolcvanas évekbeli zenét sem használtak. Sőt maga a produkció hangulatán sem látszott meg a nyolcvanas évek jelei. Úgy is fogalmazhatnék, hogy maga az előzetes ilyen téren jobban teljesített, mint a film. És emiatt úgy érzem magam, mintha átvertek volna minket, mert közel sem azt kaptuk, amit a kedvcsinálók mutattak nekünk.

A CGI-al nem volt gond, egészen a film végéig. Gepárd kinézete szerintem gyatrára sikerült, az arca a közeliken elég rosszul nézett ki, inkább egy zs kategóriás horrorban tudnám elképzelni őt. Az alkotás elődje sokkal látványosabb és akciódúsabb volt, bár a látvány része akár annak is betudható, hogy nem a nagyvásznon láttam a jeleneteket.

A film egy tanulsággal is előállt, ami érdekes volt, szerintem jóra sikerült és tetszett, hogy egy ilyennel próbálkoztak.

Összességében a Wonder Woman 1984 számomra egy nagy csalódás. Nagyon vártam a filmet, de csak egy kusza történetet, kevés akciót és két gyenge főgonosz karaktert kaptunk. Gal Gadot még mindig tökéletes a szerepben, Steve karakterét egy kicsit fölöslegesnek éreztem. És nagyon sok a volna. Ugyanis ez az alkotás lehetett volna sokkal jobb is. A DC sötét univerzumába sem sikerült beilleszkednie. Aki kedvelte az első részt annak nem garantálom, hogy ez is tetszeni fog, de egy próbát megér. A produkciót 60%-ra értékelem.  

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelesmindenmas.blog.hu/api/trackback/id/tr9416362778

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2023.07.13. 05:50:09

Minden ízében tökéletesen fölösleges folytatás, ami legalább 50 perccel hosszabb,mint kellene. És még hazug is, mert 84 minimálisan van benne, kb az első plázás akcióban... Nem csoda, hogy nem küldte a DC moziba.
süti beállítások módosítása