Marvel,és minden más

Marvel,és minden más

A klónháborúk legfélelmetesebb harcosa! - Grievous tábornok története

2020. június 28. - bindercsipesz

Grievous egy nagyon különleges karakter a Star Wars univerzumában. A filmekből, sőt még a Klónok háborúja sorozatból is csak kevés információt tudtunk erről a félig kiborg félig élőlény karakterről. Ezért úgy döntöttünk, hogy ebben a cikkben bemutatjuk részletesen és végig megyünk az egész életén, egyészen a születésétől, a Sithek bosszújában látott haláláig.

 

grievous.jpg

Grievous, eredeti nevén Qymaen jai Sheelal a Független Rendszerek Konföderációja Droid Hadseregének kiborg legfelső parancsnoka volt a klónok háborúja idején. Ám ő nem mindig volt ilyen. Grievous eredetileg kaleesh volt a Kalee bolygóról, és innen kezdődik az ő története.

A világon, amiben Qymaen született éhség és háború pusztított. A népet folyamatos támadások érték a rovarszerű, agresszív yam’riik által, akik sokkal fejlettebb technológiával rendelkeztek. Sheelal a huk háborúk idejében született, ezért nagy volt a hukok iránti gyűlölet a lelkében. Az apja megtanította a féregvető puska használatára, így később a fiából kiváló harcos lett. Nyolc éves koráran tapasztalt mesterlövész lett, ekkor már több, mint negyven hukot ölt meg. Huszonkét éves korára a népe félistenként tisztelte, mert annyi hukot gyilkolt meg.

Sheelal legközelebbi elvtársa egy zsoldos és khaleesi harcos volt Ronderu lij Kummar. A legendák szerint a kapcsolata vele egy álommal kezdődött, amiben Sheelal magát látta a Kunbal dzsungelben, miközben mumuu ellen harcolt. Felvette a mumuu vadász maszkját, hogy beteljesítse az álmát, ám később rájött, hogy akit látott az nem ő volt, hanem a nőt látta.

Az, hogy milyen kapcsolatban álltak nem tisztázott. Miután egyesültek a kapcsolatuk teljes és szent volt. Kummar megtanította Sheelalt, hogy hogyan vívjon, a férfi pedig megtanította őt, hogy hogyan bánjon a czerka idegen puskával. Mindketten maszkot viseltek, Kummar a karabbac koponyát, Sheelal a mumuu koponyát viselte, amit az apjától örökölt, aki meghalt a hukok elleni harcban. Együtt legyőzhetetlenek voltak, külön-külön azonban nem. Egy csata során szétváltak. Kummart egy szöges nyíl megölte, a teste pedig a Jenuwaa tengerbe zuhant. Sheelalnak nem sikerült a holttestet kimentenie, depresszióba esett. Az Abeshi óceánon keresztül eljutott egy sziget-monolithoz, távol a kontinenstől. Itt arra kérte az isteneket, hogy emeljék ki a nő hulláját, hogy utoljára lássa az arcát, ám az istenek nem válaszoltak.

warren-fu-star-wars-concept-art-grievous.jpg

Később tíz felesége is volt, valamint harminc gyereke lett, de semmi nem volt képes betölteni a Kummar által hagyott űrt. Később rájött, hogy a sorsa az, hogy gyászolja a lányt egész életén át.  Grievous tábornok lett a neve, az egész életében összetört szívű.

Grievousnak sikerült kiűznie a hukokat Kaleeről. Ezután utánuk eredt és feldúlta a szülővilágukat. Több huk világot is kiírtott, aminek következtében a rovarszerű lények a Köztársasághoz fordultak segítségért. A Köztársaság a jediket küldte, a Kaleen ezután pedig nyomor uralkodott. San Hill, az Intergalaktikus Bankár Klán elnöke felajánlotta Grievous szolgálataiért cserébe, hogy átveszi a Kalee adósságát. A tábornok vonakodva, de belement az üzletbe. Grievous azonban harcolni akart, így beleegyeztek, hogy ő vezesse a Klán droidokból álló személyes hadseregét.

Az IGBK betartotta az ígéretét, Grievous pedig lényegében egy szolga lett. Később, mikor a tábornok nem bízott meg eléggé a droidokban, követelte, hogy cseréljék le őket sokkal intelligensebb droidokra, így Dooku beleegyezésével Hill nekikezdett az IG-100 Magna testőrök gyártásába. Azonban csalódnia kellett bennük mert túl agyatlanok voltak. Ezután azt követelte, hogy a droidokat fejlesszék át, hogy képesek legyenek megfigyelni Grievous harci technikáját és tanuljanak tőle.

Nemsokkal ezután Grievous tudomást szerzett arról, hogy a hukok szent khalees temetkezési helyeket rongáltak meg, és a Köztársaság semmit nem tett ezellen. Felbontotta az egyezségét a Klánnal és hazatért, hogy bosszút álljon. Hill beszélt Geonosis főhercegével, Darth Sidioussal és Dooku gróffal, hogy megszervezzék Grievous örökké tartó szolgálatát. Mikor a tábornok és az Izvoushra (a 8 legkegyetlenebb kaaleshi harcos, Grievous csapata) elindultak egy újabb útra, hogy még több hukkal számoljanak le, nem is sejtették, hogy Hillék egy ion bombát rejtettek el a hajóban, illetve megbütykölték Grievous pilótaülését, hogy az távvezérlésre katapultáljon. A robbanás hatására a hajó a tengerbe zuhant, Grievous-t pedig az utolsó pillanatban katapultálták. Az Izvoushra megsemmisült. Testét vérzéses sokkban emelték ki a vízből, Dooku pedig egy ősi sith technikával tartotta életben, míg a Geonosisra szállították. Ekkor rejtette el Dooku Grievous agyában, hogy a jedik a felelősek a merényletért.

greviousbrainn.jpg

Grievous majdnem halálos sérüléseket szerzett, teste hasznavehetetlen volt. Hill ismét feltette neki az ajánlatát, cserébe kicseréli a tábornok megrongálódott testét. Ebbe ő beleegyezett azzal a feltétellel, hogy az agyát nem módosítják. Syfo-Dias jedi mester lefagyasztott testének a vérével tartották életben a tábornokot. Később mégis módosítottak az agyán, a zavaró emlékeket kitörölték és megnövelték a düh központját, hogy sokkal erőszakosabb legyen ezáltal. Belső implantátumokat tettek a szemeibe, hogy azok ellenálljanak a vákuumnak és ezáltal a látása is javult. Grievous a saját belső bukásának tartotta, hogy a jedi vére nem adott neki erőérzékenységet. Ugyanazokat a droidokat és technikákat használták Grievous újjáépítéséhez, mint amiket később Darth Vadernél is használtak.

Hill Dookunak adományozta a kész Grievoust, aki neki adta a Droid Seregek Legfelsőbb Parancsnoka címet. Ezután megajándékozta a tábornokot Syfo-Dias jedi mester fénykardjával. A tábornok csalódott a droid testében és a kapott címet sértésnek vette. Dacból megsemmisítette a Magna testőröket, bizonyítva, hogy ő nem droid. A későbbiekben is lázadozott, magát és a testőröket is maszkba és palástba öltöztette hasonlóan a saját népéhez.

A további történetét már jól ismerjük a Klónok háborújából és a Sithek bosszújából is. A háborúk alatt elnyerte Dooku és Darth Sidious elismerését. Több sikeres összecsapása is volt. Sok-sok jedit mészárolt le, és kiírtotta az összes éjnővért is. Sőt a Dathomir fiában ő volt az, aki megölte az imént visszatérő Talzin anyát is.

Az életének Obi-wan Kenobi vetett véget (a Sithek bosszújában) percekkel a 66-os parancs előtt. Sajnos a filmekben nagyon keveset szerepelt. A Klónok háborújában nagyobb figyelmet kapott a karakter, de ez lehetett volna sokkal több is. Illetve mint már említettem volt olyan képregény, amiben felbukkant, valamint már regényben is tette a tiszteletét.

general_grievous_remaster_by_oblivionhunter1-d976p10.jpg

Ez lett volna tehát Sheelal Grievous-sé válásának története. Szerintem egy nagyon érdekes karakterről volt ebben a cikkben szó, akiben nagyon sok potenciál volt. Remélem még azért néha-néha viszontlátjuk a karaktert, bár erre sok esélyt nem látok.

Reméljük, hogy hasznosnak találtátok ezt a cikket! További jó olvasást és mozizást!  

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelesmindenmas.blog.hu/api/trackback/id/tr7115972080

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása