Marvel,és minden más

Marvel,és minden más

Újabb három Star Wars-os könyv, amiket érdemes elolvasni!

2021. január 24. - bindercsipesz

Ismét egy Star Warsos könyvajánlóval készültünk, amiben újabb olyan három regényt fogunk bemutatni, amiket szerintünk érdemes elolvasni a tudásunk bővítéséhez.konyvboritok2_screenshot_20171228184536_2_original_760x425_cover.png

 

Sötét tanítvány (Christie Golden)

A Sötét tanítvány egy olyan történetet mesél el, ami eredetileg szerepelt volna a Klónok háborújának utolsó évadában. Ezeket a részeket csak „félig” készítették el, az animáció félkész állapotban volt, zenéket pedig egyáltalán nem vágtak alá. Végül elkészült ez a regény, hogy bemutasson egy érdekes és izgalmas történetet.

Cselekménye: A jedi tanács úgy látja, hogy Dooku gróf egyre erőszakosabb módszerekhez folyamodik, hogy hatalmat nyerjen a galaxisban, ezért úgy döntenek, hogy nincs más megoldás, csak ha végeznek az egykori jedivel. Quinlan Vos-t bizzák meg ezzel a veszélyes feladattal, aki a küldetéseiben általában mindig beépül egy-egy szervezetbe. Mellé pedig társul a gróf volt tanítványát, Asajj Ventresst nevezték ki. A két harcos elég nehezen szokik össze a kérdés pedig csak az: képesek-e elvégezni a tanács által a kezükbe adott feladatot vagy elbuknak.

Nagyon tetszett mind a két főszereplő és az, ahogyan bemutatták, hogy milyen nehéz nekik összeszokniuk. Quinlan Vos magabiztos, erős egyéniség, aki próbál Ventressnek segíteni és a kedvében járni, anélkül, hogy a nő megtudná, hogy ki is ő valójában. A regény alatt megismerhetjük egy kicsit részletesebben Asajj múltját és az érzéseit, sőt még a rideg bolygót is, ahol felnőtt, a Dathomirt.

Ventresst már jól ismerjük a Klónok háborújában, ám itt egy másik oldalát mutatja meg. Nagyon céltudatos, bátor, összeszedett és gyakorlatias, ami a harci tudásán is meglátszik. A két fő karakter mellett feltűnik még a regényben a célpont, Dooku gróf, aki itt is megmutatja hatalmas erejét. Sőt még néhány jedi is tiszteletét teszi, mint például Yoda, Anakin, Obi-wan és Mace Windu, bár az utóbbi karakterekből határozottan kevesebbet kapunk, a cselekmény a két főszereplőre és a köztük kialakuló romantikus viszonyra fókuszál. A történet során karakterfejlődések is megfigyelhetők, aminek kifejezetten örültem.

A regény egy gyors tempójú kaland, tele akcióval, fordulattal és drámával. Aki kíváncsi arra, hogy hogyan alakul Ventress sorsa a Klónok háborúja után, szeretné jobban megismerni Quinlan Vos karakterét és szeretne egy izgalmas kalandnak a részese lenni mindenképpen olvassa el a könyvet.

Elveszett csillagok (Claudia Gray)

A második regény az előzőhöz hasonlóan egy romantikus történet. Szintén Claudia Gray írta, aki a Mester és tanítványát is jegyezte, szóval nagy reményeket fűztem hozzá és nem is csalódtam.

Cselekmény: Thane Kyrell és Ciena Ree egy birodalmi fesztiválon ismerkedtek meg. A fiú egy gazdag, újtelepes, míg a lány egy szegényebb sorsú családból származott. Mindketten rajongtak a repülésért és szerettek volna bekerülni egy Birodalmi Akadémiára. Thane azért, hogy végre elhagyhassa a bolygót Ciena pedig a Birodalom iránti rajongása miatt. A könyv az ő sorsuk alakulását mutatja be, azt, hogy idővel, hogyan tekintenek a Birodalomra és hogyan válnak el egymástól.

Ez a történet egy igazi romantikus story, de persze Star Wars köntösbe. Akció is található azért benne, de elsősorban a két fiatal sorsát és kapcsolatát mutatja be. Thane egy bátor fiú, aki nem ápol túl jó kapcsolatot a családjával. A fő motivációja a birodalomhoz való csatlakozásának, hogy elhagyja végre azt a bolygót, ahol eddig élt. Ciena ellenben vele egy szerető családhoz tartozik. A lány bátor, talpraesett és vakmerő, és bármit megtenne, hogy bekerülhessen az általa úgy imádott Birodalomba.

Mellettük még más, ismert karakterek is feltűnnek. Persze ők közel se kapnak akkora figyelmet, mint a két főszereplő, de jó őket újra „látni”. Ilyen például Leia hercegnő, Wedge Antilles, Darth Vader, Palpatine illetve Luke Skywalker, igaz őt csak megemlítik.

A történet során olyan harcokat ismerhetünk meg jobban, mint a Yavin-i, a Hoth-i vagy éppen a Jakku-i csata. Nagyon érdekes volt a Birodalmi tisztek szemszögéből átélni ezeket a sorsdöntő harcokat, megtapasztaltuk, hogy ők hogyan tekintenek a Halálcsillag megépítésére vagy az Alderaan elpusztítására. Azt is megmutatják nekünk, hogy ezek az események, hogyan változtatják meg az ő rálátásukat a Birodalomra.

Egy nagyon jó könyv az Elveszett csillagok, ami annak ellenére, hogy szerelmes történet, nem csöpögős. Azoknak ajánlom, akik kedvelik a Birodalom időszakát, kíváncsiak az akkori legnagyobb hatalom belső konfliktusaira és egy érdekes, fordulatos történetre vágynak.

aaaaaaaaaaaaaaaaaa_1.jpg

Ahsoka (E. K. Johnston)

A harmadik regényről már biztosan sokan hallottatok. Ez a könyv a 66-os parancs utáni időket mutatja be Ahsoka szemszögéből, és az is kiderül benne, hogy a volt padavan, hogyan próbál beilleszkedni a társadalomba.

Cselekmény: a történet egy évvel a 66-os parancs után játszódik. Miután Ahsoka és Rex sikeresen megszöktek, az előbbi más más bolygókon próbál menedékre lelni a Birodalom elől, sikertelenül. A lány a Raada nevű bolygóra menekült, ahol szerelőként dolgozott. A Birodalom azonban idővel ezt a bolygót is eléri, és döntenie kell: vagy bujkál tovább, vagy felfedi magát, hogy segítsen az új barátainak.

Ahsoka az egyik kedvenc karakterem, és ebben a könyvben sem okozott csalódást. Eleinte visszahúzódó a többiekkel szemben, később azonban már bátrabb. A regény alatt folyamatosan megfigyeli a környezetét, és a Birodalmiakat.

Mellette még sok más karakter feltűnik inkább csak mellékszerepben, azonban közülük egyet emelnék ki. Kaeden Larte egy lelkes, tapintatos lány, aki sokat segít Ahsokának, bemutatja neki a környezetet, amiben felnőtt a húgával és bátorítja őt. Kifejezetten főgonoszt nem tudnék megemlíteni a regényben, ez a szerep folyamatosan változik.

Maga a történet nem a legjobb, amit valaha hallottam, de ettől függetlenül nagyon fontos szerepet játszik Ahsoka életében. Ez a parasztlázadásos dolog nekem személy szerint nem igazán tetszett, szerintem többet is ki lehetett volna hozni ebből az alkotásból.

Összességében egy több, mint jó könyvet kaptunk, aminek a főszereplője és a mellékszereplői is nagyon szerethető karakterek. Ahsoka fanoknak ez egy kötelező darab, azok, akik azonban a jó, izgalmas, csavaros és inkább a „világmegváltó” történeteket szeretik, ez egy kihagyható regény.

Remélem tetszett Nektek ez a cikk, és sokat tudtam vele segíteni. További jó olvasást és mozizást!

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelesmindenmas.blog.hu/api/trackback/id/tr116401758

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása