Marvel,és minden más

Marvel,és minden más

A Kilenc birodalom legveszedelmesebb faja! - Tűzóriások

2020. április 18. - bindercsipesz

A Thor: Ragnarökből már ismerhetitek Surturt és a tűzóriásokat, viszont úgy döntöttünk, hogy bemutatjuk nektek sokkal részletesebben őt és a faját.

 

00.jpg

A tűzóriások Muspelheimből, azaz a tűz birodalmából származnak. Muspelheim egyike a Kilenc Birodalomnak. Itt élnek a tűzóriások, akiknek a vezetője Surtur. Az ő végzete az, hogy be kell teljesítenie a Ragnarököt, ami Asgard pusztulásával jár. Először beszéljünk róla.

Miután Odin legyőzte a hatalmas óriást, ellopta tőle az Örök lángot, így Surtur nem tudta felvenni a leghatalmasabb formáját. Száműzetésbe vonult, a karja és a lába is megsérült, így gyenge is volt. Két évvel Sokovia megsemmisülése után a tűzóriások uralkodója tudomást szerzett arról, hogy Thor a végtelen kövek után kutat, így csapdába csalta őt és foglyul ejtette. Thor kiszabadult és harcolni kezdtek.  Miután Odin fia legyőzte őt és visszament Asgardba, Helat csak úgy tudta legyőzni, hogyha beteljesíti a Ragnarököt. Surtur tehát végzett Asgarddal ezzel beteljesítve a saját végzetét is. Ezt a történetet már jól ismerhetjük a Ragnarökből.

Személyiségileg Surtur egy zsarnok, kegyetlen gyilkos volt. Mindegy, hogy egy barátja vagy ellensége állt az útjába, mivel szembeszegült vele, megölte őt. Mindig a szeme előtt lebegett az a feladat, hogy a Ragnaröknek be kell teljesülnie. Ő tulajdonképpen halhatatlan volt, addig amíg Asgard el nem pusztult. A Kilenc Birodalom legerősebb lénye volt. Még gyengén is képes volt szembeszállni Thorral. Ha Loki nem vitte volna el a Tesseractot, képes lett volna megsemmisíteni Asgarddal együtt. Odin volt az egyetlen lény, aki meghaladta az erejét.

Képességei:

  • Hatalmas, tüzes energiát képes kibocsájtani a kardján keresztül.
  • Emberfeletti erővel rendelkezik.
  • Emberfeletti ellenállással rendelkezik. Képes ellenállni a Mjolnir ütéseinek.
  • Hosszú élettartama van. Igazából halhatatlan, amíg el nem pusztítja Asgardot. Teste nem öregszik.
  • Priokinézisre is képes, vagyis képes lángokat létrehozni és manipulálni.
  • Tudja manipulálni a kozmikus energiát.
  • Telekinézisre is képes, vagyis tud tárgyakat mozgatni pusztán az elméjével.

A képregényekben úgy döntött, hogy először elpusztítja Asgardot, ezután a Föld 616-ot (vagyis az általunk ismert dimenzióbeli Földet), ezután az egész univerzummal végez. Miután Loki látta, hogy milyen hatalmas is Surtur otthagyta társait és elmenekült. Az invázió megkezdődött. A tűzóriások egy részét elterelték a Föld felé, így azok elkerülték Asgard fővárosát. Odinnak, Thornak és Lokinak(aki visszatért) sikerült legyőznie Surturt, viszont Odin a tűzóriások uralkodójával együtt egy hatalmas dimenziószakadékba zuhant.

aaaa_3.jpg

Később a Föld felé is indított inváziót, de itt is sikertelenül járt. Még egy történetet emelnék ki vele kapcsolatban. Amikor a Korbin bolygóhoz közel nyílt egy Muspelheim-portál a tűzóriások megtámadták a lakosságot. Beta Ray Bill szembeszállt velük, de egyedül kevésnek bizonyult. A nép végül elmenekült a bolygóról, így találkozott Bill Thorral, majd megalkották a Vihartörőt és együtt harcoltak a betolakodók ellen.

Ezt azért gondoltam, hogy leírom, mivel a későbbiekben fontos lehet az MCU-ban is. Ugyanis a Thor: Ragnarökben, a Sakaaron volt egy jelenet, amikor a Sakaariak építették Hulk fejének a szobrát (ugyebár az új bajnok fejének a szobrát). Ebben a jelenetben lehet látni, hogy egykor Beta Ray Bill is bajnok volt. Valamint egyes pletykák szerint a Thor 4-ben szerepelni fog Bill is. Lehetséges, hogy a fentebb említett történetszálat fogját használni Thor és Bill találkozásához.

Surturrul ennyit szedtem össze, most pedig térjünk rá a tűzóriásokra.

A tűzóriások Surtur serege. A filmekben csak a Thor: Ragnarökben tűntek fel, a képregényekben sokat nem tudni róluk. Ők is ugyanúgy Muspelheimből származnak, mint Surtur. Réges-régen Odin (mikor még fiatal volt) elutazott Muspelheimbe a testvéreivel. Surtur elmondta nekik, hogy ő lesz az, aki majd elpusztít mindent. Odin azzal fenyegetőzött, hogy elpusztítja az Örök lángot, Surtur viszont erre azt felelte, hogy azt nem lehet elpusztítani. Konfliktus kerekedett, a tűzóriások megtámadták őket. Odin és testvérei egyesültek, egy lénnyé váltak, így vették fel a harcot Surturrel. A harc során Surtur elsüllyedt a Lángok tengerében, Odinék pedig visszanyerték eredeti formájukat. Gyorsan ellopták az Örök lángot, Doom kardja pedig eltört. A tűzóriások üldözőbe vették őket. Ve és Vili hátra maradtak, hogy feltartsák őket és Odin el tudjon menekülni a lánggal. Megsemmisítették Muspelheim bejáratát, ám ez a halálhoz vezetett.

Amikor a Kilenc birodalom között gyakori volt az utazgatás, a tűzóriások más birodalmakat rohantak le. Az egyik ilyen támadást Skulveig vezette, aki egy elf falut rohant le. A falut egyenlővé tették a földdel. Ebben a támadásban az órások elfogták Aeltrit, egy tündérleányt, akit ezután elvittek a birodalmukba. Ott terhes lett és született egy félig elf félig tűzóriás gyermeke. Hrinmeer lett a neve. Skulveig sisakot kovácsolt neki, hogy elrejtse az arcát, mivel túl csúfnak tartotta. Később elhagyta utódját, Aetri pedig meghalt. Azonban Hrinmeer hatalmas harcossá vált és mikor elmenekült hazájából megölte az apját. Keresztülment a Kilenc birodalmon, leigázott mindenkit, aki az útjába állt. Ez felhívta Odin figyelmét, aki Thort küldte, hogy állítsa meg a harcost.

A tűzóriások még Nidavellirt is megtámadták, Thor viszont megállította őket, ezután pedig Muspelheimbe utazott, hogy szembeszálljon a Cinbers királynőjével. Mikor a tűzóriások megpróbálták leigázni a Földet, Ázsiából vettek el területeket, amiket Új- Muspelheimnek neveztek el. Malekith bukása után az összes tűzóriás visszakerült Muspelheimbe.

Egy-két érdekesség a tűzóriásokról:

  • Képesek voltak oxigén nélküli területeken élni.
  • Erőteljes elektromos támadásokat is túléltek.
  • Képesek más fajokkal társulni (például elfekkel).
  • Minden tűzóriásnak, ha betöltötte a harmadik évét, egy próbát kellett kiállnia. 13 napig éheztették őket, majd elvitték apjuk termébe, az Inferno terembe. A kamrába két cölöp volt. Az egyikben nagy mennyiségű étel, a másikban égő lelkek voltak. Aki a lelkeket választotta, azt méltónak tartották a trónra.
  • A tűzóriások ismertek voltak arról, hogy Firepedes (nem tudom a nevét magyarul) nevű állatokon lovagoltak, amik vad, több lábbal rendelkező szörnyeként vannak számontartva.

Vannak még más tűzóriások is, viszont nekik nem adtak egyértelmű eredetet, vagy kijelentették, hogy nem Muspelheimből származnak.

aaaaa_3.jpg

Egy tűzsárkány is feltűnt a Thor: Ragnarökben, róla csak egy pár információt tudni. Surtur láncon tartotta őt. Csak akkor szabadult ki a sárkány, amikor az uralkodó vereséget szenvedett Thor ellen. Ez a sárkány egy hűséges háziállatra emlékeztet, mivel megvédi a „gazdáját”. Nagyon kitartó, gyorsabbnak bizonyult, mint Thor a Mjolnirrel. Eddig ismert képességei a tűzokádás és a repülés.

Reméljük tetszett Nektek ez a cikk! További jó mozizást és olvasást!

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelesmindenmas.blog.hu/api/trackback/id/tr5515621468

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása