Marvel,és minden más

Marvel,és minden más

A Hidra sötét múltja

2019. november 26. - bindercsipesz

 

A Marvel világából már nagyon jól ismerhetitek a Hidra nevű szervezetet, ám mégis keveset tudunk róluk, hiszen nagyon sok mindent rejtegetnek még. Ebben a cikkben összeszedtem Nektek a legfontosabb dolgokat erről a társaságról, legfőképpen a múltjára fókuszálva.hi.jpg

A Hidrát leginkább úgy lehet jellemezni, mint egy terrorista szervezetet, amelynek a célja a világuralom. Az ősi időkben alapították a Hive, egy hatalmas embertelen imádat, köré fókuszáló kultuszként. Az ősi embertelenek száműzték a Hive-ot és az egész szervezetét egy Maveth nevű bolygóra. A Hidra ezután csak a németországi nácizmus felbukkanása után tért vissza a Földre, Johann Schmidt vezetésével. Csatlakoztak a náci Németországhoz, mint a Schutzstaffel tudományos ága. Ezután vették fel a Hidra nevet, később pedig különváltak a németektől, hogy megkezdjék saját világhódításukat.

Történelme:

Több ezer évvel ezelőtt néhány Kree emberteleneket kezdett el telepíteni a Földre. A többi Kree viszont úgy gondolta, hogy ezek a lények ’hibásak’ és csak bajt hoznának a fejükre, ezért a Monolit (amit már láthattunk a S.H.I.E.L.D. ügynökeiben is) segítségével egy másik bolygóra kezdték el őket szállítani. Egy napon az egyik embertelen olyan hatalmas erővel született, hogy száműzték őt, viszont a követő úgy gondolták, hogy ő azért született, hogy uralkodjon, így egy titkos társaságot alapítottak, aminek az elsődleges célja a Földre való visszatérés volt.hviwnevjveghle.jpg

Az évszázadok során a társadalom folyamatosan nőtt és fejlődött, míg végül a Monolit a birtokukba, nem jutott így elkezdték az embereiket elküldeni a Földre. Ahogy folyamatosan fejlődtek a nevük is változott, míg végül megtalálták maguknak a legtökéletesebb ma is ismert nevet, a Hidrát. A szimbólumhoz ichletet magától a Hive-tól nyertek.

Hiába dolgoztak a szervezetnél a legkiválóbb tudósok, így is sok-sok évbe telt mire sikerült valamilyen szinten megismerniük a Monolitot és annak működését. A képződmény elnyelte az embereket, viszont a tudósoknak senkit nem sikerült visszahozniuk. Az 1800-as évek végén sikerült létrehozniuk egy gépet, amelynek a segítségével a Monolitot folyékony állagúvá változtatták, így egy ’szilárd’ portált tudtak létrehozni. Valamilyen okból kifolyólag a követ újra visszaváltoztatták eredeti formájára, majd öt részre darabolták, és a Hidra öt legerősebb vezetőjére bízták a darabokat.k.png

Ezt követően a Hidra a nácik oldalán csatlakozott a II. Világháborúhoz, innentől pedig már pontosan ismerjük a történetüket. Sok-sok éven keresztül végigkísérték mind a S.H.I.E.L.D. munkáját, mind, pedig a Bosszúállókét.

Fontosabb tagjai:

Mint tudjuk maga a Hidra hatalmas szervezet volt, rengeteg vezetővel, és még több taggal. Nézzük is, hogy kik játszottak nagy szerepet a társaság életében, és miért:

  1. századi tag:

Manzini

                rangja: lord

                miért játszott fontos szerepet?: Ő volt az egyike azoknak az embereknek, akik átmentek a Monolith segítségével a Maveth nevű bolygóra. Megérkezése után a Hive azonnal elkapta és megölte őt.

  1. Világháború alatt:

Johann Schmidt:j.jpg

                rangja: vezető

                miért játszott fontos szerepet?: később Vöröskoponyaként is ismert Schmidt emelte fel a Hidrát a II. Világháború alatt. Az ő vezetésével indult el az, amire a szervezet mindig a legjobban vágyott, a világuralom (vagy legalábbis az arra való törekvés).

Akire azt hittük, hogy S.H.I.E.L.D.-es, de valójában a Hidra akkori vezetője volt:

Alexander Piercealexander_pierce_earth-199999_from_captain_america_the_winter_soldier_001.jpg

                rangja: a Biztonsági Tanács tagja, S.H.I.E.L.D (és Hidra) vezető

                miért játszott fontos szerepet?: majdnem sikerült a Tél Katonájának a segítségével a Hidrát világuralomra juttatnia, de Amerika Kapitány ebben megakadályozta, Nick Fury pedig végzett vele.

A leghatalmasabb vezető

Hive1shdhdjkkkk.jpg

                rangja: vezető, bálvány

                miért játszott fontos szerepet?: neki is majdnem sikerült teljes hatalmat biztosítania a szervezetnek (nem meglepő módon őt is megölték)

Tovább nem is ragoznám, hiszen láthatjuk, hogy hiába voltak nagyon erős vezetői a Hidrának, mégsem sikerült elérni a céljukat.

Nem kis fejtörést okoztak, és még több izgalmas percet a hőseinknek, sok-sok titkot rejtegethetnek még, kíváncsian várom, hogy valaha fel fognak-e még tűnni a filmekben. További jó olvasást, mozizást!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelesmindenmas.blog.hu/api/trackback/id/tr5615322220

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása