Marvel,és minden más

Marvel,és minden más

Ne gondolkodj, csak élvezd!-Hobbs & Shaw kritika

2019. augusztus 05. - bindercsipesz

A mozikba került a Halálos Iramban legújabb filmje, a Hobbs és Shaw, ezért elhoztuk nektek a kritikáját.

 

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.jpg

Története: Veszélybe kerül egy brutális vírus, amit aztán Shaw testvére bead magának, hogy a szuperkatona, Brixton meg ne szerezze. Hattie megmentésében nem segíthet más csak Luke Hobbs és Deckard Shaw. Persze nem csak a lány élete a tét, hanem millióké is, így hát a Dwayne Johnson által megformált Hobbs-nak újra meg kell mentenie a világot, amiben segítsége is van méghozzá az ellensége Shaw.

Kezdjük a legalapvetőbb kérdéssel: jó lett-e a film? Erre a válasz igen, de ne siessünk ennyire előre. A történet nem túl komplikált, amit már megszokhattunk a Halálos Iramban filmektől, viszont ez egy spinoff ezért különbözik az előző részektől. Nincs benne a már jól megszokott csapat csak Hobbs és Shaw, ami nem is probléma. A film nézése közben nem tűnik fel Vin Diesel hiánya. Luke és Deckard jól kiegészítik egymást, és a film egyik legnagyobb erénye az egymás szekálása.

Persze az hogy a két címszereplő egyfolytában egymást szidja nem probléma, ez a film legnagyobb humorforrása. Dwayne Johnson még mindig jól hozza a jól megszokott nagydarab szövetségi ügynököt. Shaw-t azonban sikerül jobban megismernünk a múltján keresztül. Vanessa Kirby, mint Deckard és Owen húga is egy szerethető karakter bár elég nehéz elhinni, hogy majdnem egyidős az előbbivel. Idris Elba, mint a film főgonosza zseniális. És ez nagyon jó ugyanis a Halálos Iramban filmek nem a jó gonoszokról híresek. Nagyon jól játssza a „Fekete Superman” szerepet. A fő motivációja megérthető, de erre majd később rátérünk.

aaaaaaaaa.jpg

A produkció hű marad az elődjeihez, sok kocsi, motor és még egy helikopter is felbukkan a filmben. A „transformers” motor elég menő, és érdekes akciójeleneteket lehet köré felhúzni. Logikát nem nagyon szabad keresni a filmben (fölösleges) inkább csak arra szolgál ez a több mint kétórás rész, hogy az ember egy kicsit kikapcsolódjon, élvezze a filmet és ne agyaljon. 

Az akciók eszméletlen jól néznek ki. A Londoni hajsza, a gyári harc és a végső csata is mind helytállnak a filmben. A legutolsó verekedésnél a lassítások nagyon látványosak lettek, ahogy esik az eső és a főszereplők egy intenzív harcot folytatnak Brixtonnal nagyon bejött. Egyesek számára furcsának tűnhet a film vége, hiszen lezárhatták volna azt egy ponton. Olyan mintha a készítők a végén rájöttek volna, hogy egy pár dolog még kimaradt ezért hozzáadtak még egy fél órát.

aa_1.jpg

 Különböző zenék is feltűntek a filmben, amikből nem is kevés volt. Sokat dobtak a film hangulatán, odaillettek a jelenetekhez. Bár a zenéket már megszoktuk ezektől a filmektől, azonban minket mégiscsak meglepetésként ért egy-egy dal.

Emellett találhatók benne filmes utalások, mint például a Trónok Harcára, a Hobbitra, a Gyűrűk Urára, sőt még a Star Wars-ra is.

A filmben feltűnik egy vendégszereplő is, aki egy CIA-s ügynök, emellett Shaw anyukáját is láthattuk, aki éppen börtönben van, bár ahogy ismerjük Shaw-ékat nem sokáig lesz ez így. Emellett Hobbs anyukája és testvérei is feltűntek. A film üzenete pedig a családhoz köthető. A Halálos Iramban filmeknél mindig megfigyelhető volt a család fontossága. Ez a tanulság ebből a filmből sem maradhatott ki.

aaaaaa.jpg

Az előző filmektől már jól megszoktuk a humort. Mint már említettem ennek a legfőbb forrása a két Főszereplő. A poénok többsége tényleg vicces. Akad egy-két kellemetlen vicc, de ha ezektől eltekintünk, azt lehet mondani, hogy a poénok jól működtek.

Az utóbbi időben, a Halálos Iramban filmek (esküszöm, hogy utoljára írom le a címét ezeknek a produkcióknak) egyre jobban eltérnek a valóságtól. Inkább elmentek a paródia irányába (persze nem az a film) de jól ált ez a fajta megvalósítás az alkotásnak.

Összességében megérte elkészíteni ezt az alkotást. Végre láthattuk, hogy ez a franchise képes jól működni Vin Diesel Dominic Toretto-ja nélkül. Hobbs és Shaw folyamatos szájkaratéja a film legnagyobb pozitívuma és erénye egyben. Vannak benne hibák (pl. logikai, bár ezeken már nem lepődünk meg) de ennek ellenére nekünk teljesen bejött az új része ezeknek a produkcióknak. Aki szeret szórakozni, szereti az akció filmeket, szeret egy kicsit kikapcsolódni és szereti az adrenalinnal teli alkotásokat annak meg kell néznie ezt a filmet. A produkciót 70%-ra értékelem.

Innentől egy kicsi spoileres rész következik, úgyhogy aki még nem látta a filmet, és érdekli, az ne menjen tovább.

a_2.jpg

Tehát visszatérve Brixton motivációjára. Azt mondta a filmben, hogy a Föld 2090 körül már nem lesz élhető ezért szüksége van a vírusra, hogy átalakítsa a szérumot, így mindenki szuperkatona lesz, és nem ember. Van abban valami, hogy az emberek csak ártanak a Földnek, illetve azt is megjegyezte, hogy képtelenek együttműködni. 

A főnöke elég érdekesnek bizonyult. Az hogy nem láthattuk az arcát és hogy eltorzított hangon beszélt csak még rejtélyesebbé tette a karaktert. Bízunk benne, hogy a következő Hobbs és Shaw-ba visszatér.

Mint már említettem vendégszereplők is felbukkannak a filmben. Ilyen Locke akit Ryan Raynolds formál meg. Ő egy CIA ügynök, emellett Hobbs régi barátja. Mellette feltűnik még a Kevin Hart alakította Dinkley, aki egy légi-marsall és segíti a párost. Remélem, hogy ők a későbbiekben nagyobb szerepet kapnak.

aaaaa.jpg

A stáblista utáni jelenetek felvezetik a folytatást, illetve a főhősök életét a film cselekménye után. Én már nagyon várom a második részét ennek a spinoffnak. Mint már említettem Hobbs és Shaw legújabb kalandját 70%-ra értékelem. 

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelesmindenmas.blog.hu/api/trackback/id/tr414996642

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása