Marvel,és minden más

Marvel,és minden más

Thanos élete

2019. április 20. - bindercsipesz

A Bosszúállók végtelen háborúból már ismerhetitek Thanost, de a származását illetve a képregényes életének történetét még nem. Ezért úgy döntöttünk ,hogy a mai cikkünkben róla olvashattok.

 

Származása:Thanos a Szaturnusz holdján, a Titánon született, és az Örökkévaló fajhoz tartozik. Az Örökkévalóknak hasonló a kinézetük, mint az embereknek, de sokkal tovább élnek és erősebbek is.

than.jpg

Mikor napvilágra jött, egy különleges betegséggel született aminek a neve deviáns szindróma, vagyis olyan külső jegyekkel kezdett el rendelkezni, amikkel az Örökkévalók legnagyobb ellenfelei, a Deviánsok is. Az édesanyja csak a halált látta a szemében ezért megakarta őt ölni, de ezt megakadályozták és elvették tőle. Később hosszas gyakorlások során képes lett megtanulni és használni az Örökkévalók képességeit, ezáltal a faja legerősebb tagja lett. Ezután ellopott egy űrhajót és katonákat toborzott magának. Mikor visszatért szülőbolygójára lemészárolt több ezer Örökkévalót köztük az anyját is.

Thanos egyéb jellemzői: emberfeletti fizikai ereje, és regeneráló bőre van. Egy lassan öregedő lény, bevallása szerint faja utolsó tagja. Nehezen sebződik, de egyáltalán nem halhatatlan. Intelligens és kiváló hadvezér, átgondolt terveket sző.

thanos_screenshot_20180509141642_1_original_560x313_cover.jpg

Életcélja:Thanos úgy gondolta, hogy az univerzumban túl nagy a népsűrűség és kevés az energiaforrás(a Titánon is hatalmas volt a népsűrűség, és ezért akart véget vetni ennek), ezért kitalálta a Titánon hogy megfelezi a népesség felét. Őrültnek gondolták és száműzték őt. Világhódítóvá vált és ahol járt kiírtotta a lakosok 50%-át. A galaxisban hatalmas hírnévre tett szert és uralta a Chiturikat illetve az Outridereket is.

Gyermekei: pusztító hadjáratai során sok árvát gyűjtött össze. Legidősebb gyermekei Corvus Glaive, Proxima Midnight és Cull Obsidian voltak. Ők hárman és Ebony Maw alkották a Fekete Rendet. Mikor Thanos és Ebony Maw kiírtotta a Zehoberei emberek felét egy Zehoberei kislány keltette fel a figyelmét, akit Gamorának hívnak. Őt és testvérét Nebulát kiképezte és a két lány folyamatosan egymás ellen harcolt. Ahányszor Gamora nyert kicserélt Nebula testében valamit és helyette annak „gépi formáját rakta be”, ezért Nebula utálta Gamorát és az apját is. 

aiw-featured-black-order-loki.jpg

Szerelme a halállal: Mikor először találkozott a Halállal társakká váltak. Idővel Thanos beleszeretett a Halálba és azért, hogy lenyűgözze őt le akarta igázni a Földet, és közben megszerzte a Tesseractot. Felvette a harcot a Bosszú angyalaival, és Marvel kapitánnyal is aki legyőzte őt. A Halál csalódott benne és elhagyta szerelmét. A fejébe vette a Titán, hogy elpusztítja az univerzumot, és rájött, hogy létezik 6 kő, amikkel szinte legyőzhetetlenné válna. Ötöt sikeresen megszerzett, de a hatodikat nem merte elvenni Adam Warlocktól mert az képes elnyelni mások lelkét.

Később azonban megjelent Adam Warlock alternatív változata a Mágus, akinek a célja átvenni Thanos helyét. Thanos az egyik kővel sikeresen befolyásolta az idővonalakat, és megmentette lányát Gamorát. Vele és Adammal szövetkeztek a Mágus ellen, és le is győzték őt. Thanos megszerezte a hatodik követ is, Gamora pedig rájött a tervére, de az őrült titán könnyedén elbánt vele. Eközben Adam Warlock értesítette a Bosszú Angyalait, akikkel megtámadták Thanost és le is győzték őt, majd pedig kővé változtatták, de ez nem maradt így sokáig. A Halál feltámasztotta majd a titán belenézett a Végtelen Kútba, és megtudott mindent a kövekről, és azok használatáról, majd eldöntötte, hogy visszaszerzi őket azoktól az ősi teremtményektől, akik között Adam szétosztotta mind a 6 követ.

04.jpg

A Végtelen hatalom képregény, és a Végtelen háború: A kesztyű elkészülte után Thanos kiírtotta az univerzum népességének felét, a hősöket pedig bebörtönözte. Nebula a csatlósa és fogadott lánya elárulja őt, a Bosszú angyalait kiszabadítja, és együtt legyőzik Thanost, Warlock pedig elvette a végtelen kesztyűt, és a köveket szétosztotta eredeti tulajdonosaik között.

A The Infinity war című képregény nem sokkal az összecsapás után játszódik. Thanos (aki ekkor száműzetésben volt) arra lett figyelmes, hogy egy gonosz entitás a hősök gonosz változatait kelti életre szerte az univerzumban. Hamar rájön, hogy a Mágus tért vissza, és ki is deríti, hogy a hősök negatív énjével meg akarja szerezni a végtelen köveket. Thanos összefog a Bosszú angyalaival és együtt legyőzik Warlock alternatív énjét.

Ahogyan mi láttuk a filmekben:legelőször a 2012-es Bosszúállók stáblista utáni jelenetében tűnik fel. A trónján ül. Legközelebb 2 év múlva szerepel a 2014-es Galaxis őrzőiben. Ronan miután megszerzi a követ megtagadja apja utasítását, és magáénak tudja a Hatalom követ, amivel megtámadja Xandart. Az Ultron korában is jelen van a stáblista utáni jelenetben.

guardians-thanos-space-700x300.jpg

 Ezek után már csak a Végtelen háborúban tűnik fel főgonoszként (Spoilerek következnek a filmből). Megtámadja a Fekete Renddel az asgardiak hajóját, ahol átadja Loki a Tesseractot, majd Thanos megöli a nagy részüket köztük Heimdallt, és Lokit is (itt már nála volt a Hatalom kő). Ezután Thort a hajón hagyja, de ő nem hal meg. Thanos a Tudástérbe megy, ahol megszerzi a valóság kövét, és elrabolja lányát Gamorát, hogy megszerezze a Lélek követ. Gamora elárulja, hogy hol van, cserébe pedig Thanos meghagyja Nebula életét, aki ezután megszökik.

A Vormiron találkoznak Vörös koponyával, aki a követ őrzi és elmondta, hogy azt kell feláldoznia a kőért, akit a legjobban szeret, ezért az őrült titán leveti Gamorát a mélybe ezzel megszerzi a negyedik követ. Ezután a Titánra megy, ahol találkozik Vasemberrel, Doctor Stranggel, Pókemberrel, Peter Quillel, Draxel és Mantissel, és meg is küzd velük az Idő kőért. Hosszas küzdelem után Doctor Strange magától átadja a követ, cserébe Tony Stark életéért. Állítása szerint azért adta át, mert nem volt más megoldás.

battle_of_titan.png

Thanos az utolsó kőért Wakandába ment ahol már várta a Bosszúállók egy része. Wanda Maximoff elpusztította az Elme követ (azért, hogy ne szerezze meg Thanos), így Víziót is megölte. Azonban az őrült titán birtokában volt az Idő kő így egy pillanat alatt visszacsinálta az egészet, majd megragadta és kitépte a hatodik követ az android fejéből. Ezután megérkezett Thort, de hiába mert „nem a fejre célzott”. Thanos pedig egy csettintés után távozott a Földről. Pillanatról pillanatra „párologtak” el az emberek, ezzel Thanos kiírtotta az univerzum felét. Majd miután túl volt a világ „megváltásán” egy eddig ismeretlen bolygón lecsücsült, hogy nézze az esti naplementét.

maxresdefault.jpg

Az, hogy a Végjátékban mi lesz rejtély, de azért vannak találgatások. Mindenesetre ennyi lett volna ez a cikk, reméljük tetszett nektek, és sok új információval gazdagodtatok. :)

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelesmindenmas.blog.hu/api/trackback/id/tr1314776940

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása