Marvel,és minden más

Marvel,és minden más

Kik is azok az Asgardiak?

2019. március 30. - bindercsipesz

Az Asgardiak Asgard lakosai,amin a norvég mitológia istenei alapulnak(pontosabban ők alapulnak a norvég mitológián).Ők egy földönkívüli faj,akik nagyon hasonlítanak az emberekhez. Nagyon fejlett technológiát használnak,amire az egész civilizációjuk épül,emellett a mágia és varázslat is hozzátartozik a mindennapi életükhöz. A vezetőjük Odin(volt),akinek a feladata a Kilenc Birodalom közötti béke fenntartása.

asgard.png

 

Az Asgardiak egy bátor és harcos nép. Az univerzum egyik legerősebb lényei,így joggal kiérdemeltéka többi fajtól a tiszteletet. Évszázadokkal ezelőtt kapcsolatba léptek a Skandináv néppel,megismertették a kultúrájukkal és a vallásukkal a norvégokat.

Történelmük:

Bor,az egyik első királya Asgardnak,háborút vezetett a sötét elfek ellen. Malekith uralkodása alatt a sötét elfek a Konvergencia(együttállás)idején próbálták meg elpusztítani a Kilenc Birodalmat,az egyik Végtelen Kő az Aether segítségével(valóság kő).Sok évnyi harc után Bor és serege legyőzte a sötét elfeket. Bor elrejtette az Aethert egy olyan helyen ahol senki nem találja meg. Malekithék pedig a következő Konvergencia idejéig ’hibernálták’ magukat(a Thor:Sötét Világban láthattuk őket,és akkor történt meg a második Konvergencia).

blob_jve2.jpg

 

Bort a fia Odin követte uralkodásban,aki a lánya Hela segítségével meghódította a nyolc birodalmat. Odin időben észrevette,hogy a lánya milyen erős,és hataloméhes ezért száműzte lányát Asgardból.(Helát a Thor:Ragnarökben láthattuk).

 

965-ben Odin támadást indított a Jégóriások ellen,mert azok megpróbálták meghódítani a Kilenc Birodalmat. A csata után talált rá Lokira,aki a nevelt fia lett. Sok évszázaddal később a Jégóriások visszatértek.(Ezt a Thor első részében láthatjátok).

laufey.jpg

Miután sikeresen legyőzték a Jégóriásokat,Malekith és serege újra megpróbálták leigázni  Kilenc Birodalmat.(Thor:A Sötét Világ).

 

Ezután egy hosszabb nyugalmi időszak következett,majd beteljesedett a Ragnarök,ami Asgard pusztulását jelentette(Thor:Ragnarök).Az Asgardi nép sikeresen megmenekült Hela pusztítása és a Ragnarök elől,ám ekkor Thanos használta a Végtelen Köveket és ezzel feltehetőleg az Asgardi nép nagy része is elpárolgott.

thor-ragnarok-thor-sitting-on-the-throne-after-saving-asgardians.png

Reméljük hasznosnak és érdekesnek találtátok cikkünket.Hamarosan újabb érdekességgel jelentkezünk!:)

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelesmindenmas.blog.hu/api/trackback/id/tr314728239

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása