Marvel,és minden más

Marvel,és minden más

Skarlát boszorkány a Marvel következő gonosza? - A WandaVision teória

2020. február 12. - bindercsipesz

Idén érkezik a Disney plus-ra a WandaVision, ami a két karakter Végjáték utáni életét dolgozza majd fel. A történetről eddig sokat nem tudunk, ám ami még inkább feltűnőbb, hogy Vízió meghalt a Végtelen háború alatt, és őt az elesettekkel ellentétben a csettintéssel nem tudták visszahozni. Így valószínűleg már sokakban felmerült a kérdés, hogy akkor mégis, hogyan élhet Vízió? Ennek próbálunk utánajárni a cikkünkben.

 

1_5.jpg

Először is. Vízió biztosan benne lesz a sorozatban. A minden évben megrendezett Super Bowl-on ugyanis leadtak egy fél perces Tv spotot a Disney plus-ra érkező Marveles sorozatokból (nem mindből, csak a Sólyom és a Tél katonájából, a Lokiból és a WandaVisionből), amiben Vízió is szerepel. Viszont egy két érdekes dolog feltűnhet az éles szeműeknek a kedvcsinálóban, amik segítenek egy kicsit eligazodni a sorozatban. Ám a most leírt teória csak kitaláció, lehetséges, hogy a sorozatban nem ez fog történni. Illetve az is megeshet (bár nem látok rá sok esélyt), hogy mégiscsak igazam lesz. Ebben az esetben, aki nem akarja lespoilerezni magának a sorozatot NE olvasson tovább!

Kezdjük a tényekkel. Vízió meghalt a Végtelen háborúban. Az, hogy feltámasztják lehetséges, de erre nem látok sok esélyt. Persze az is lehet, hogy mielőtt Thanos kitépte volna az Elme követ a homlokából, Shurinak a laborban volt ideje elmenteni Vízió elméjét. A teste is megmaradt (persze kő nélkül), ezáltal akár még sikerülhetett is volna helyrehozni őt. De mikor? Mivel Shuri is ugyanúgy elpárolgott, mint sok más hős, nem tartom valószínűleg, hogy bárki más helyrepofozta volna Víziót.

Persze ott van Tony és Banner, akik megalkották Ultront, aki megalkotta Víziót. Akkor miért nem hozták helyre? Ha sikerült volna megmenteni őt, láthattuk volna a Végjátékban harcolni is akár. Mivel ez szinte 100%, hogy nem történt meg, Shuri visszatérte után akár helyre is hozhatta volna őt és akkor kapunk egy, a képregényekben is feltűnt Víziót, aki az Elme kő nélkül szürke lett volna (mivel mikor eltávolította Thanos a fejéből a követ, szürkévé változott). Viszont a képregényekben teljesen megváltozott a személyisége is. Ugyebár a Tv spotban is láthatunk egy szürke Víziót, viszont abban a jelenetben nem csak ő szürke, hanem minden más is, illetve van olyan jelenet is, amiben a „színes” formájában láthatjuk.

3_4.jpg

Szóval ezeket a tényeket látva, szinte biztos, hogy Vízió halott, úgyhogy térjünk vissza a tényekre, tehát azokra a dolgokra, amiket kiszúrtam az előzetesben. Az egyik jelenetben határozottan látszik Wandán, hogy terhes. Persze ezt nem olyan egyszerű észrevenni a jelenetek gyors váltakozása miatt. Valamint a Tv spotban láthatunk egy olyan snittet, amiben cumik repülnek az égbe (közvetlen a Loki-s jelenet előtt). Tehát valószínű, hogy Wandának és Víziónak gyerekei lesznek. De, hogyan képes erre egy mutáns és egy android. Itt jönnek képbe a képregények és a teóriám.

A képregényekben Wandának és Víziónak nem lehettek gyermekei. Miután Vízió meghalt, Wanda pszichológiailag teljesen összetört. Úgy volt vele, hogy a sok szenvedés után kijár neki egy kis öröm, hogy igazi anyaként élhessen, ezért teremtett magának két gyermeket. Ám ők nem voltak valódiak, mind csak illúzió volt, a mutánsképességek segítségével hozta őket létre. A végén már ő maga sem tudta, hogy valójában a két fia nem is létezik. Mikor a Bosszúállók megpróbálták kizökkenteni ebből a világból, pusztítani kezdett, és lényegében gonosszá vált. Doctor Strange úgy fogalmazott a képregényekben, hogy bárki is kapta volna meg a mutánserőket, mindenkit felemésztett volna ez, és úgy jártak volna, mint ahogy Wanda is járt.

Szóval most jöjjön az én teóriám. Mi van akkor, ha Víziót tényleg nem sikerült feltámasztani. Wanda teljesen összetört, ezért teremtett magának egy boldog környezetet, egy képzeletbeli Víziót és két gyermeket. Már a kiszivárgott képek alapján és a Tv spotból is látszik, hogy Wanda új élete túl szép ahhoz, hogy igaz legyen. Ha pedig az írópáros úgy dönt, hogy a képregényeket követik, készüljünk fel arra, hogy Wanda Maximoff lesz a következő fázisok nagy gonosza (vagy csak az egyik kisebb gonosza). Az is előfordulhat, hogy Wandának próbál majd segíteni Doctor Strange megtanulni használni és kontrollálni a képességeit (csak úgy, mint a képregényekben). Ebben az esetben nem tartom elképzelhetőnek, hogy Skarlát boszorkány még így is megőrülne.

2_1.png

Egy biztos: a WandaVision és a Doctor Strange 2 között szoros kapcsolat lesz, az események is párhuzamosak lesznek, így valószínű, hogy Elizabeth Olsen nem csak egy cameo erejéig fogja magára ölteni Skarlát boszorkány szerepét a Titkos Tanok mesterének második szólófilmjében.

Szóval ennyi lett volna ez a rövidke kis teória, reméljük, hogy tetszett Nektek. Így a végére még egyszer kiemelném, hogy ez csak egy teória, egyáltalán nem biztos, hogy ez lesz a sorozatban/ a filmben (Doctor Strange 2). Én az elején szóltam, hogy benne van a pakliban, hogy igazam lesz, így lelövöm előre a poént, viszont mindenkinek a saját döntése volt, hogy elolvassa-e a cikket vagy sem.

Reméljük tetszett Nektek ez a cikk! További jó olvasást és mozizást!  

 

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelesmindenmas.blog.hu/api/trackback/id/tr5015471176

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása