Marvel,és minden más

Marvel,és minden más

Újra a dzsungelben - Jumanji: A következő szint kritika

2019. december 15. - bindercsipesz

A héten elstartolt a Jumanji: A következő szint a mozikba, ezért elhoztam Nektek a kritikáját!

 

1_1.jpeg

Története: Közeleg a karácsony, ezért Spencer hazautazik, hogy azt a barátaival tölthesse. Ám nem úgy alakulnak a dolgok, ahogy azt ő eltervezte, ezért megszerelte a széttört videójátékot. Újra bekerült a Jumanjiba. Miután a barátai ezt kiderítették úgy döntöttek, hogy kihozzák őt onnan, ám a jól megszokott felállás megváltozott, sőt még a pálya is.

A történet hasonló a 2017-es elődjéhez, ám sok minden változott. Most önszántukból kerültek bele a szereplők a játékba, de most is ki kell vinni ahhoz, hogy kijussanak. A helyszínek teljesen másak, mint az előző részben. Dzsungel helyett, most sivatagban kezdünk, és kapunk havas illetve sziklás tájakat is.

Emellett az avatárok elosztása is változott, ami a film legnagyobb pozitívuma és legjobb döntése volt. Most Eddie (Spencer nagyapja) került Bravestone, Frigó került Sheldon Oberon, Milo Walker pedig Franklin Finbar karakterébe. Martha ugyanúgy megkapta Ruby karakterét, Bethany pedig nem került be a játékba, ő csak később csatlakozik a csapathoz.

A film legnagyobb humorforrása a két „öreg”, Eddie és Milo. Ki kell emelnem Dwayne Johnson és Kevin Hart alakítását, nagyon jól eljátszották a fiatal, fitt testbe bezárt időseket, akik egyáltalán nem értik, hogy mi történik, és nem tudják eldönteni, hogy ez a pokol vagy csak álmodják az egészet. Emellett Jack Black és Karen Gillan is hozza a formáját. Szóval ez a felállás sok vicces pillanatot okoz számunkra.

Mint már említettem a helyszínek is megváltoztak. Volt itt struccok elől menekülés, „városi” bunyó, illetve majmok elleni harc is. A látványban most sem lehet csalódni, az összes helyszín gyönyörű, sok jelenetet helyben vettek fel, nem mindenhol használtak CGI-t.

2_3.jpg

A filmben voltak csavarok is, amik egy részét azért ki lehetett következtetni, bár voltak meglepő és váratlan részek is a produkcióban.

Emellett a poénok nagy része is tetszett, jókat lehetett rajtuk nevetni. Az alkotásban voltak érzelmes jelenetek is, amik szerintem kellettek is bele, hogy adjanak némi súlyt a filmnek. Nem is rontották el őket egy-egy elcsépelt poénnal, aminek teljesen örülök.

Ettől függetlenül ne várjunk semmi hatalmasat a filmtől. Nem lesz itt semmi váratlan dolog, nem kockáztattak a rendezők. Ez a film nem is szeretne több lenni egy vicces, akciókkal teli, családi mozinál. Az időzítés ugyan merész, hiszen egy időben megy a Star Wars lezáró fejezetével, a Skywalker korával, de szerintem nem kell aggódni a bevételek miatt, hiszen karácsony környéke van.

Talán negatívumnak is ezt tudom felhozni, hogy nem mernek nagyot lépni. Ahogy mondtam, a poénok nagy része üt (szerintem jobbak, mint a 2017-es elődjében), de azért itt is vannak oda nem illő, bugyuta viccek, amiket kihagyhattak volna a filmből. Persze a gyerekeknek tetszhet, bár én nem ajánlanám a szülőknek, hogy elvigyék a kisebb gyermekeiket erre a produkcióra, hiszen nem véletlen a 12-es karika, vannak benne trágár szavak.

A lezárás kiszámítható volt, de az utolsó pillanatban kaptunk egy felvezetést a következő részhez, ugyanis már biztos, hogy lesz. Ez egy jó döntés volt a marketingre nézve, valószínűleg aki ezt a filmet megnézte, az a következőt is megfogja.

3_1.jpg

Voltak újítások a játékban (amit most nem említenék meg az esetleges spoilerek miatt). Ezzel kapcsolatban van egy jelenet, amit igazából fölöslegesnek éreztem, csak a humor növelése miatt került a filmbe, bár a poénokat sem éreztem a legütősebbeknek. Illetve ugyan ezzel az újítással kapcsolatban történt a film végső csatája előtt egy esemény, amit sajnálok, mert kíváncsi lettem volna a karaktereket abban a helyzetben látni, ami eredetileg volt.

Emellett kaptunk még egy újabb főgonoszt, aki elég gyenge lett, csak azért volt, hogy legyen egy karakter, akit lehet utálni. Sok vizet nem zavart, és csak a film legvégén csinált valami érdemlegeset. A végső harc sem lett az igazi, de mivel az előző harci jelenetekkel meg vagyok elégedve, ezért ettől eltekintek.

Összességében véleményem szerint határozottan jobb lett, mint a 2017-es film. Van még mit csiszolni rajta, de egy vicces, hangulatos, családi mozit kaptunk így karácsonyra, aminek vannak hibái, de túlságosan szerethető lett ahhoz, hogy ne szeressük ezt az alkotást. A színészek és a történet is tetszett, sikerült újat mutatnia a filmnek. A folytatás pedig még érdekesebb lesz. A produkciót 70%-ra értékelem.   

Reméljük tetszett Nektek ez a kritika! További jó olvasást és mozizást! 

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelesmindenmas.blog.hu/api/trackback/id/tr5815353360

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása