Marvel,és minden más

Marvel,és minden más

A legdurvább Star Wars 9 teóriák!

2019. október 27. - bindercsipesz

Idén december 19.-én jelenik meg a hazai mozikban az év egyik legvártabb filmje, a Star Wars 9. Eddig a produkcióról sok mindent nem tudtunk meg, ám sok olyan rajongó van, akik mindenféle teóriákat gyártanak. Ezek közül akad egy pár, amik érdekesek, és esetleg még igazak is lehetnek. Ezeket szedtük most össze!

 

notyeet.jpg

A legtöbb teória a második illetve a harmadik (végső) előzetesből származik. Előre szólok, hogy ezek a feltételezések korántsem biztos, hogy igazak, viszont van rá esély, hogy azok! Akik nem szeretnék, hogy ezzel úgymond „elrontsam a filmélményt” NE olvassák el a cikket!

1.Rey teóriák

A teóriákat úgy döntöttem, hogy csoportokra bontom, mert van olyan karakter, akihez több is kapcsolódik. Az első érdekes teória nem más, mint, hogy valójában Rey egy klón. Ez egy nagyon érdekes felvetés. Sorolom az indokokat. Először is Rey-nek senki sem ismeri a múltját, még ő maga sem igazán. Azt sem tudni, hogy kik a szülei. Igaz, Kylo Ren azt állította, hogy senkik voltak, de lehet, hogy hazudott. Eszerint a teória szerint tehát, Rey csak egy klón, és a második előzetesben látott „sötét oldali Rey” is egy klón, akivel majd a lány meg fog küzdeni.

Egy másik érdekes teória szerint a lány a saját sötét oldalával fog megküzdeni, olyan formában, mint ahogy az láthattuk Luke esetében, a Birodalom visszavág-ban. Lehetséges, hogy a duplapengéjű fénykardot használó Rey is csak egy látomás? Erre nagy az esély, és értelme is lenne.

A következő felvetés szerint a duplapengéjű fénykarddal harcoló Rey valójában nem egy klón, és nem is látomás, hanem maga a lány. Eszerint a teória szerint a lányt megszállta Palpatine szelleme, majd átcsábította a sötét oldalra (ahogy azt Luke-al is tervezte a Jedi visszatér-ben). Érdekes felvetés, de elképzelhető az is, hogy Kylo Ren ekkor már átállt az Ellenállás mellé.

  1. C-3po teóriáktrheree.jpeg

Threepio-val kapcsolatban is akad némi teória. Ezek a második előzetesben látott „vörös szemű C-3po”-hoz kapcsolódnak. Az első úgy hangzik miszerint Threppio-t átprogramozzák a Skywalker korában, méghozzá egy gyilokgéppé, ugyanis így az Ellenállás több hasznát veszi a protokolldroidnak. Ez egy teljesen ésszerű teóriának tűnik, ami megmagyarázza, hogy a Star Wars 9 poszterén miért van nála Chewbacca nyílpuskája. Az új előzetesben hallhattunk pár mondatot tőle, ami így hangzik: „egy utolsó pillantást vetek… a barátaimra”. Ezek szerint C-3po vagy egy olyan küldetésre indul, amiben életét is veszítheti, vagy az átprogramozás végleges, és sosem kapjuk vissza a régi Threepio-t.

Az már biztos, hogy őt Babu Frik fogja átprogramozni, de azt hogy miért még nem tudni. Ezzel kapcsolatban is született egy teória. Egyes információk szerint a csapat birtokába kerül egy ősi sith tőr, amin valamilyen felirat található sith nyelven, azonban Threepio programozása gátolja annak lefordítását, ezért át kell programozni őt, hogy elmondja a többieknek, hogy mi is szerepel ezen a tőrön. Ez a teória a leglogikusabb mind közül. Most sokan biztos felvetitek a kérdést, hogy de miért is? A válasz az, hogyha jobban megnézzük a végső előzetes egyik jelenetét (képet találtok a szöveg alatt) amikor Kylo és Rey szétrobbantanak egy valamit (később kitérek rá, hogy mit) akkor láthatunk Rey kezében egy tőrt. Valószínűleg az az a tőr, aminek a rajta lévő írását le kell fordítani.

normie.jpg

Van még egy olyan teória is, hogy C-3po-t megszállta Palpatine, de erre nagyon kevés esélyt látok.

babu.jpg

  1. Csillagrombolók

Mindkét előzetesben feltűnnek csillagrombolók, viszont nem egy és nem is kettő, hanem megszámlálhatatlan sok. Sokan arra asszociálnak, hogy ezek Első rendi csillagrombolók (megjegyzem jogosan) de ha jobban megnézzük őket rájövünk, hogy ez tévedés. Ezek ugyanis birodalmi csillagrombolók. Valószínűleg Palpatine az egész halálát megtervezte és van egy titkos flottája. Sok felvetés van, hogy honnan jöttek ezek a monstrumok.

A legelső felvetés az, hogy az ismeretlen régiókból. Ezeket a régiókat senki nem ismeri (azért ismeretlenek), de a Lázadók sorozatban már tettek rá utalást. Eszerint a teória szerint az Uralkodónak tehát rengeteg csillagrombolója volt kint és várta, hogy mikor „aktiválja” őket.

ohyeahboy.jpg

Egy másik teória szerint valahol a föld vagy a jég alól törnek elő, ugyanis a harmadik előzetesben látható, hogy egy csillagromboló előtör valami alól. Ugyan ebben az előzetesben látható egy jégsziget, ezért egyesek azt gondolják, hogy ez alól a jég alól tört elő a hajó.

  1. Darth Vader sisakja

Mint már említettem Rey és Kylo Ren a harmadik előzetesben széttörnek valamit. Egyes feltételezések szerint ez egy Ren lovag, vagy csak egy sima szobor.  Ezek viszont BIZTOS, hogy hamis feltevések. Hivatalos információkból derült ki ugyanis, hogy ez valójában Darth Vader sisakja (amit Kylo olyan sok éván át őrizgetett) valamint annak az állványa. Lehetséges, hogy a férfi visszatér régi „formájához”, és ismét felveszi a Ben Solo nevet? Valószínű, de ez csak decemberben derül ki. 

  1. Időutazás

Már nagyon sok filmben feltűnt az időutazás. Sok közülük erre építi fel az egész produkciót. Egyes rajongói teóriák szerint, a Star Wars széria sem kerülheti el ezt a már-már klisés fordulatot. Sokan viszont azt nem tudják, hogy bizony lehetséges a Star Wars-ban is az időutazás. A Lázadók sorozatban ugyanis Ezra Bridger-nek sikerült visszahoznia Ahsoka Tano-t egy érdekesnek tűnő, körökkel teli helyen. Ez a teória megmagyarázná azt, hogy Palpatine hogyan is tért vissza a halálból.

Sokan arra is felfigyeltek, hogy az előzetesekben sok olyan gép is visszatér, amiket már rég nem használnak. Ilyenek például a B szárnyúak, az Y szárnyúak illetve Leai hajója, a Tantive IV. Erre is az időutazás adhat magyarázatot, bár ha engem kérdeztek, ebbe a filmbe nem fog feltűnni az időutazás bármely formája.

ohyeag.jpg

  1. Palpatine

A következő pontban arról lesz szó, hogy akkor most mi a franc történt Palpatine-nal?! Először is. Palpatine valószínűleg nem erőszellem formájában fog feltűnni a filmben. A végső előzetesben láthatunk egy alakot, aki egy trónon ül. Nagy valószínűséggel ez Palpatine, és gépek tartják életben. A szemfülesebbek még azt is kiszúrták, hogy még el is kezdett Rey felé nyúlni (ezt csak akkor látjátok, ha belassítjátok a jelenetet). Én jobban örültem volna, ha erőszellemként tér vissza és úgy terrorizálja a népet (bár még az is előfordulhat, mert nem egyszer tévesztettek meg minket az előzetesek).

+1. Ackbar admirális fia

Egyes képeken már kiszivárgott egy Mon Calamari alak, aki minden bizonnyal Ackbar admirális fia lesz. Sőt még az előzetesben is feltűnt egy pillanatra. Mellette még más faj tagjai is fel fognak tűnni, ilyen például Boolio (a képen lévő zöld űrlény) és Klaud.

boolio.jpg 

Ennyi teóriát szedtem össze Nektek. Remélem, hogy érdekesnek találtátok a cikket! További jó mozizást és olvasást!

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelesmindenmas.blog.hu/api/trackback/id/tr4515266778

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása