Marvel,és minden más

Marvel,és minden más

Fekete Özvegy- a Marvel univerzum legtitokzatosabb karaktere

2019. szeptember 29. - bindercsipesz

 

Figyelem! Az információk kizárólag a képregényekből származnak, némi átfedés lehetséges a filmekkel.

Mivel nagyon sokan kértétek, és hamarosan egy önálló filmet is kap, így a mai cikkünk Natasha Romanoffról, azaz Fekete Özvegyről szól!nat3.jpg

Natalia Alianovna ’Natasha’ Romanova, Oroszországban született, az anyja neve ismeretlen, viszont a nevelőapja egy orosz katona volt, bizonyos Ivan Petrovich. Sok-sok pletyka kering Natasha korábbi éveiről, az egyik szerint 1982-ben, amikor Nat még csak baba volt, a Nácik felgyújtották azt az épületet, amiben ő és az édesanyja éltek. Az anyukája kidobta a lányát az ablakon, egyenesen Ivan Petrovich orosz katonának, Natasha nevelőapjának. Ezután az édesanyja életét vesztette a tűzben.bat2.jpg

Apja védelme alatt is sokan a lány életére törtek, például Von Strucker báró elrabolta, még kislány korában és átadta a Kéz nevű Madripoori szervezetnek. Itt vált bérgyilkossá, majd a Bérgyilkos Mester becenevet kapta. Mindezek mellett Natasha kiváló sportoló volt, balettozott a Szovjetúnióban, valamint a tudományokban is jártas volt.

Vörös szoba

Már nagyon fiatal éveiben a nevelőapja másik 28 árva lánnyal együtt kijutatta az országból, egyenesen Amerikába, ahol kémkedést és különböző harci kiképzést kaptak, mindezt a ’Fekete Özvegy program’ keretin belül, a ’Vörös szoba’ nevezetű létesítményben. Itt biológiailag és pszichésen is ’tovább fejlesztették’, ennek köszönhető a fiatalos kinézete, valamint az, hogy sohasem tanult balettot, mégis kiválóan balettozik. A kiképzése végén összeházasodott Alexi Alanovich Shostakov-val, szovjet pilótával.

KGB

A KGB nevű szovjet intézet úgy döntött, hogy a pár képességei rendkívül különlegesek, ezért különböző küldetésekre küldték őket. Később a férje meghalt egy rakéta támadásban, amit a KGB ellen intéztek, így Nat otthagyta a szervezetet, majd a Vörös Szoba Akadémia dolgozója lett, kiváló harcos és infromációgyűjtő vált belőle. Ez idő alatt, egy ideig a Tél Katonája képezte ki, és ekkor szólították először Fekete Özvegynek. nat2.jpg

Ezután különböző kalandjai voltak (amiket most nem részleteznék) Amerika Kapitánnyal, Logannel, Pókemberrel és Vasemberrel. Mint tudjuk később csatlakozott a S.H.I.E.L.D.- hez, majd Bosszúálló lett belőle.

Most pedig egy kicsit részletesebben írnék róla, a személyiségéről, illetve a képességeiről.

Mint tudjuk Natasha profi ügynök, bármilyen munkát elvégez, nem számít, hogy az milyen nehéz. Sok-sok évig a Bosszúállók tagja volt, valamint egy kis ideig még vezette is őket.  A S.H.I.E.L.D.-en belül 7-es szintű ügynökként tevékenykedett.

Képességei:

  • Rendkívüli erővel rendelkezik
  • Rendkívül gyors, a gyorsasága egy olimpikon sebességével vetekszik, képes 32-26 km/h-ás sebességre is.
  • A bőre szinte sebezhetetlen, fizikailag nagyon fejlett, a nagyobb sérülésekkel szemben is ellenálló pl: lövések.
  • Nagyon jó reflexekkel rendelkezik
  • Az állóképessége is egy atlétáéhoz hasonló
  • A sebei csúcssebességgel gyorsulnak, pontosabban ötször gyorsabban, mint egy normál emberé.
  • Az immunrendszere nagyon ellenálló, illetve a szérum az öregedését is lelassította.

’Címei’:

  • Harcművészeti mester, több harcművészetet elsajátított pl: judo, boksz, karate, savate
  • Mester akrobata
  • Bérgyilkos
  • Fegyverszakértő
  • Álruhaszakértő
  • Folyékonyan beszél oroszul, angolul, franciául, németül, kínaiul és japánul
  • Kém
  • Hacker
  • Táncos
  • Rendkívül intelligens

Gyengeségei:

Habár nem akadályozza a munkájában, Nat a szérum miatt nem lehet terhes.nat.jpg

Ruhája:

Szintetikus elasztikus szövet, amit továbbfejlesztettek, hogy a magas hőmérsékletnek és a lőfegyvereknek is ellenálljon. A jelmezén lévő apró tapadókorongok lehetővé teszik a mennyezethez való tapadását. Gyakran visel övet, amin robbanószerek vannak. A kesztyűin különböző, kémek számára hasznos dolgok találhatók pl: könnygáz spré, rádióadó, és egy 30,5 méter hosszú rugós kábel. Egy bizonyos ’Özvegy harapása’ nevezetű funkció is be van építve, ami egy rendkívül erős áramütést bocsát ki az ellenségre.

Láthatjuk, hogy Natashanak nem volt könnyű az élete, hosszú út vezetett a Boszúállókig, illetve a legvégéig. És, hogy mi mit fogunk látni pontosan az első önálló filmjében az jövő májusban kiderül.

Remélem hasznosnak találtátok ezt a cikket. További jó olvasást, mozizást!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelesmindenmas.blog.hu/api/trackback/id/tr3115181600

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása