Marvel,és minden más

Marvel,és minden más

A Lenyűgöző X-Men: Adottság képregény ajánló

2019. augusztus 26. - bindercsipesz

Kértétek, hogy legyen a Lenyűgöző X-Men: Adottság nevű képregényből ajánló, ezért elhoztuk nektek ezt a cikket.

2972680_big.jpg

A borító ennél a képregénynél is keményfedeles, amit már megszoktunk a Nagy Marvel-képregénygyűjtemény tagjaitól. A rajzok sokkal élethűbbek, mint egyes képregényeké. A verekedések és a különböző helyszíneken vívott csaták mind-mind nagyon látványosak.

Története: Küklopsz és Emma Frost újjáalakítja az X-Ment azzal a kifejezett céllal, hogy „lenyűgözzék” a világot. De keresztbe tesz a tervüknek az, amikor tudomást szerzenek a mutáns gén eltörlésének lehetőségéről. A „mutáns gyógymód” szinte tömeghisztériát okoz, és az X-Mennek, szembe kell szállnia a titokzatos Orddal, miközben váratlan szövetségesre és váratlan ellenségekre is bukkannak, akik megfordítják a harc kimenetelét.

Az előzményeket a regény legelején összefoglalják és szerintem nem is szükséges bővebben ismernünk azt, elég, ha elolvassuk a rövid történetet. Ahogy azt már jól megszokhattuk itt is több bekezdésre, „fejezetre” van taglalva az egész olvasmány. Minden új részt (ami egyébként képregény, de mivel ez egy gyűjtemény ezeket egybegyúrták) egy borítókép jelez, amik nagyon szépen ki vannak dolgozva.

A történet izgalmasnak hangzik, mert az is. Nem éreztem az olvasása alatt azt, hogy megunnám a „könyvet”. A képregény sok karaktert mozgat. Mindegyikük érdekes és különleges karakter. Kicsit az iskola életébe is kapunk betekintést, illetve néha még belső viszályok is kialakulnak a hőseink között.

1058903-batman_unseen_5_of_5_2010_page_1.jpg

A főgonosz egy kicsit gyenge, igazából annyit tudunk róla, hogy gonosz. Nem félünk tőle, nem izgulunk miatta. A történet alatt feltűnnek „vendégszereplők” is, illetve még a S.H.I.E.L.D és a S.W.O.R.D is. A képregény legvégén kapunk az íróról egy rövidke szöveget, ami bővebben bemutatja őt.

Azoknak ajánljuk, akik szeretik az X-Men filmeket/képregényeket, szeretik a Marvel képregényeket és nem zavarja őket hogy, az olvasmány sokkal rövidebb, mint bármelyik könyv és a főbb hangsúlyt a rajzok kapják. Akik ezeknek a feltételeknek nem felelnek meg (nem szeretik sem a Marvelt sem a képregényeket, a hosszabb olvasmányokat kedvelik, nem szeretik, ha a könyv tele van rajzokkal) fölöslegesen veszik meg és olvassák el.

Reméljük tetszett Nektek az ajánlónk és tudtunk segítséget adni képregényes téren. További jó olvasást és mozizást! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelesmindenmas.blog.hu/api/trackback/id/tr6415025018

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása