Marvel,és minden más

Marvel,és minden más

A Sors keze - Isten belájkolt sorozat kritika/értékelő

2019. augusztus 10. - bindercsipesz

 

Idén Június 14.-én kezdték el Magyarországon sugározni az Isten belájkolt című sorozatot. Lássuk is, hogy mit kaptunk tőle!aaaaaaaaaaaaaaaaaaa.jpg

A történetünk főszereplője Miles, az ateista, aki podcastjában folyamatosan tagadja Isten létezését. Ám egy napon magát Istennek nevező illető ismerősnek jelöli Facebookon, ezzel teljesen felforgatva Miles addigi életét. A fiú minden nap kap egy ismerősnek ajánlást ’Istentől’, és ezeknek az illetőknek segít főszereplőnk különböző problémák megoldásában.

Az évad nagyjából 3 részre tagolható. Az 1. és a 7. rész között a történet nagyon izgalmas, minden részben kíváncsian várjuk, hogy ki lesz az az ember, aki segítségre szorul. Ráadásul nagy piros pont az is, hogy minden epizódban van egy csavar, ami csak még inkább megbonyolítja a dolgokat. Viszont a 8. résztől kezd egyre laposabb lenni a történet. Minden egyes rész olyan, mint ha már láttuk volna. A színvonal csökkenése a készítőknek is feltűnhetett, mert kb a 14. résztől elkezdték behozni azt a cselekményszálat, ami azzal foglalkozik, hogy ki is áll az Isten-fiók mögött. Innentől kezdve a sorozat újra szárnyra kap, és ez a lendület egészen az utolsó epizódig tart, ami egy kicsit csalódás lett.aaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.jpg

A szereplők elég jól kitaláltak, mindegyikőjük nagyon emberi, tipikus mindennapi problémáik vannak, amitől csak még közelebb kerülnek a szívünkhöz.

Mileson kívül főszereplőnek mondható még Cara, az újságíró, és Miles jó barátja Rakesh. Mindkettőjüket könnyen meg lehet kedvelni, de Miles az, aki igazán kiemelkedő hármójuk közül.

A helyszínválasztás, New York, is tökéletes. A mellékszereplők, és azok problémái is jól kitaláltak.

Miles Finer:

Az ateista fiú, akinek az élete különös fordulatot vesz. Nagyon szerethető karakter, igazi jótét lélek. Brandon Micheal Hallt is csak dicsérni lehet az alakításért. Jelentős karakterfejlődésen megy keresztül, közelebb kerül a családjához, és ezzel mások életét is megváltoztatja. Nagyon érdekes volt látni azt, hogy hogyan változik meg a kapcsolata az édesapjával.

Cara Bloom és Rakesh Singh:

Cara, Miles barátja, majd szerelme, mindenben a barátja mellett állt, könnyen szimpatikussá válhat számunkra. Rakesh pedig a sorozat humorforrása. A kissé esetlen indiai férfi, minden tudását bevetve próbál az Isten- fiók tulajdonosára bukkanni.aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.jpeg

Cara és Miles szerelmi szála, nagyon aranyos, bár eléggé suta. Már a sorozat elején lehetett sejteni, hogy ebből románc lesz.

+

  • érdekes és mindennapi témákat feszeget a sorozat
  • szerethető karakterek
  • izgalmas

-

  • a közepénél esett a színvonal
  • a vége egy kicsit csalódás
  • néhol túlbonyolították a készítők

Összességében:

Egy meglehetősen izgalmas sorozat, szerethető karakterekkel, de úgy gondolom, ha nem 20 részes lett volna a sorozat, hanem kevesebb, akkor a színvonal sem esett volna a felesleges epizódok miatt. Mindentől függetlenül kíváncsian várom, hogy mit tudnak kihozni a 2. évadból.aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.jpg

Remélem kedvet kaptatok ehhez a sorozathoz, további jó mozizást!:)

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelesmindenmas.blog.hu/api/trackback/id/tr3815003710

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása