Marvel,és minden más

Marvel,és minden más

Filmajánló #4.- 3 kedvenc Pixar filmünk, más szemszögből

2019. augusztus 03. - bindercsipesz

 

A legújabb filmajánló cikkünk egy kicsit más lesz, mint a többi. A 3 kedvenc Pixar alkotásunkat mutatjuk be, más szemszögből, hiszen nem a történetről lesz szó és a pozitív-negatív dolgokról, hanem arról, hogy mit lehet tanulni (igen, tanulni) ezekből a rajzfilmekből, mert mindegyik fontos mondanivalót tartalmaz. Nézzük is, hogy melyek ezek a filmek.67662361_453058692182757_5983151586656911360_n.png

Toy Story 1.

A történet mindenkinek számára ismerős. Woody, a cowboy baba Andy kedvenc játéka. Ám a fiú szülinapjára egy csillagközi űrharcost, Buzzt, kap. Woody, és az újonnan kapott játék nem igazán kedvelik egymást, ez pedig komoly konfliktushoz vezet, majd kipottyannak az ablakon, és az utcán találják magukat, egyre távolabb az otthonuktól. A játékoknak össze kell fogniuk, hogy épségben hazataláljanak.aaa_1.jpg

Mit tanulhatunk a filmből?

  • Senkit nem szabad első látásra megítélni, hiszen sokkal több rejtőzik a felszín alatt, és könnyen lehetünk ellenségből barátok. (mint Woody és Buzz esetében)
  • Becsüljük meg azt, amink van. Ha van valami számunkra fontos, legyen az egy személy vagy tárgy, akkor általában, nem értékeljük eléggé, hiszen természetesnek vesszük, hogy van. Amikor elveszítjük, világossá válik számunkra, hogy milyen nagy kincs volt a kezünkben.(Így volt ez Woodyval is, aki nem értékelte eléggé az életét.)
  • A bosszú semmire sem megoldás. Ezzel ártunk mindenkinek a környezetünkben, magunkat is beleértve. (Woody akkor állt bosszút Buzzon, amikor kilökte az ablakon.)
  • Mindenki értékes, és ugyan olyan fontos. (Woody monológja Buzzhoz, Sid házában.)

Szörny Rt 1.

A Szörny Rt. dolga minnél több sikolyt gyűjteni, és ezzel, energiával ellátni a városukat. Sully és a segítője Mike, a legsikeresebbek a szakmában. Ám az életük a feje tetejére áll, amikor egy kislány, Boo, betéved a szörnyek világába.aaaaaaaaaa.jpg

Mit tanulhatunk a filmből?

  • Barátság fontossága. Nem számít, hogy milyen helyzetben vagy, legyen az nagy baj, vagy apró öröm, a barátod mindig melletted fog állni, segíteni fog neked, még akkor is, ha nem teljesen ért egyet veled.(Mike is segített Sullynak Boora vigyázni, majd hazajuttatni.)
  • Nem szabad előítéletesnek lenni (úgy, mint a Toy Storyban), hisz egy zordabb külső is egy érző lelket takar.(Sully)
  • Az ismeretlen is lehet jó, sőt még jobb is, mint a jelenlegi helyzet. Nem kell félni tőle, időnként változtatni kell.”Ha nem kockáztatsz semmit, azzal még többet kockáztatsz.”(A filmben a gyerekek nem veszélyesek, a cég pedig, a végére teljesen átalakult. )
  • Felelősségvállalás. Felelősséggel tartozunk mindenért, amink van, amit teszünk vagy mondunk.

Verdák 1

Villám McQueen, a zöldfülű versenyző célja a Szelep Kupa megnyerése. Egy baleset folytán Kipufogó-fürdőben ragad, és rájön arra, hogy mi fontos igazán az életében.aaaaaaaaaaa.jpg

Mit tanulhatunk a filmből?

  • Az ego, önzés levetkőzése. Nem mindig saját magunk vagyunk a legfontosabbak, ha segítünk másoknak önzetlenül, ráébredünk arra, hogy milyen jó adni, nem csak kapni. (Villám segít Kipufogó-fürdőnek az út megjavításában, és rájön arra, hogy milyen jót tett a lakóknak.)
  • Csapatmunka fontossága. Sokkal könnyebb és élvezetesebb csapatban dolgozni, mint magányos farkasként élni.
  • A hírnév nem minden, barátok nélkül az élet sokkal szegényebb. Attól, mert gazdag vagy, esetleg sok versenyt nyertél, még nem biztos, hogy boldogan éled az életed.(Villám McQuenn a tipikus példája ennek.)

A Pixar mesék igazán egyedülálló alkotások. A mondanivalók mellett számtalan más pozitívumot is találunk, pl: zenék, animációk, karakterek és az egész világ, amit létrehoztak. Reméljük tetszett Nektek ez a cikk, és legközelebb egy kicsit más szemszögből nézitek ezeket a filmeket. További jó olvasást, filmnézést! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelesmindenmas.blog.hu/api/trackback/id/tr7014993164

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása