Marvel,és minden más

Marvel,és minden más

Pókember: Idegenben kritika

2019. július 08. - bindercsipesz

A mozikba került a Pókember: Idegenben, ezért elhoztuk nektek a kritikáját.

spider-man-far-from-home-ending-explained.jpg

A Végjáték cselekményei és Tony Stark halála után Peter Parker csak ki akar kapcsolódni egy kicsit. A nyáron egy európai kiránduláson vesz részt az osztályával. Vannak, akik 5 évet öregedtek és vannak, akik a „pittyenés” (a filmben így hívják a csettintést) után tértek vissza. Az utazást különös lények zavarják meg. Nick Fury Pókember és Quentin Beck segítségével próbálja megállítani őket.

A film nagyon hasonló az előzőhöz a felépítése alapján, ám mégis különbözik attól. Az európai stílus jót tett a filmnek. A különböző helyszínek sokkal érdekesebbé tették a történetet. Jó volt látni Pókembert, ahogy Velence, Prága illetve London „utcáin” ugrál.

Sajnos az alkotás már a film elején kihagy egy ziccert. Nem láthattunk az 5 évvel idősebb embereket csak egyet-kettőt. Sokat ezzel nem foglalkozik a film.

Beszéljünk egy kicsit az Elementalsokról. Az eredeti storyjukból szinte semmi nem maradt meg ráadásul elég súlytalan karakterek. Viszont a megvalósításuk nagyon látványosra sikeredett.

molten-man.jpg

Ha már karakterek. Tom Holland hozza Peter ügyetlen de vagány, félénk de bátor karakterét. Szerintünk még mindig ő a legjobb Pókember. A románca is nagyon aranyos MJ-el, jól működik köztük a kémia. Michelle-ből is többet kaptunk ezáltal és Zendaya nagyon jól alakítja.

A Ned és Betty páros már kevésbé kedvenc, néha idétlenek vagy idegesítőek, de nem nyomják fullba a kretént.

Nick Fury és Maria Hill párosa még mindig jól működik, jól kiegészítik egymást.

Ám a show-t egyértelműen a Jake Gyllenhaal alakította Mysterio vitte el. Nagyon vicces, ám komoly, és akik olvasták a képregényeket ismerik a karakter „útját”, de itt egy kicsit csavartak a kezdeti történeten. Amelyik harcba benne van az mindig nagyon látványos.

spider-man-_far_from_home-publicity_still_10-h_2019.jpg

A S.H.I.E.L.D. és az Elementals nélkül nem működött volna a film. Az hogy Nick Fury-ék bekavartak a kirándulásba pluszt adott az alkotás lendületébe.

A történet felénél megváltozik az eredeti kirándulás felállása, de nem szeretnék erről részletesebben beszélni, majd csak a spoileres résznél.

A produkció egyik fontosabb kérdése, hogy ki lesz az új Vasember. Ez a kérdés Peter és Mysterio kapcsán merül fel. A gyász feldolgozása is feltűnik a filmben. Egy hatalmas pozitívum, hogy a produkció ilyen komoly kérdésekkel is foglalkozik. Még egy piros pont, hogy több karakternél észrevehető a karakterfejlődés jele.

Összegzés: Egy humoros, akcióval és meglepetésekkel teli kalandot kaptunk, ami hozza az előző film formáját. Az alkotást 86%-ra értékeljük.

Figyelem! Aki nem látta a filmet ne menjen lejjebb mert masszív spoilerek következnek a filmből! Mi szóltunk. 

spider-man-far-from-home-a-class-conscious-hero-turned-tech-bro-vox-com.jpg

Tehát spoilerek. Arra lehetett számítani, hogy Mysterio lesz a film főgonosza, de hogy ennyire jó lesz!? Nagyon tetszett, hogy egy vérbeli szemét ellenfelet kaptunk, aki szereti szívatni a másikat és van, hogy még a saját embereivel is kiszúr. Az, ahogyan megvalósította az Elementalsokat előre felvett jelenetekkel pedig még nagyobb meglepetés. Az illúziók, amiket generált nagyon szépen voltak kivitelezve, látványosra sikerültek. A „képességei” nagyon különlegesek voltak, nem a megszokott gonosz képességekkel látták el. Azt gondoltam, hogy egy jó karaktert kapunk, de belopta magát a kedvenc gonoszaim közé. Hasonlóan Keselyűhöz ő is utálja Starkot. És az indok, amiért még inkább meglepett. Reméljük nem ennyi lesz az MCU-s szerepe, mert nélküle nem lenne igazi a Baljós Hatos (Sinister Six)

Miután kiderült Beck valódi terve, megváltozott a film eddigi felállása. Ez nekünk tetszett, hiszen gondolhattuk, hogy nem végig lesz ez a kirándulós sztori. Peter és Happy párbeszéde érzelmesre sikerült. A páros nagyon jól működik. Miután beszéltek Peter nekiállt megcsinálni az új ruháját, és ez egy egyértelmű utalás Tony-ra, aki szintén holografikus panelekkel kreálta a páncélját.

A végső harc jobb lett, mint a Hazatérés csatája. A drónokkal való harc látványos és izgalmas lett, tudtunk izgulni kedvenc hálószövőnkért. Quentin Beck halála (nem vagyunk biztosak abban, hogy meghalt) váratlan volt és még az az utolsó pillanatban is győzködte Peter-t, hogy ne higgyen el mindent, amit lát.

resizer.jpeg

A stáblistás jelenetek nagyon ütősek lettek. Az elsőbe J. Jonah Jameson az egyik legnagyobb (ha nem a legnagyobb) meglepetés volt a filmben ráadásul J.K. Simmons játszotta. Annak, hogy kiderült Pókember valódi neve nem örülünk annyira, de egy érdekes helyzetet sikerült teremtenie Jon Watts-nak. Az első jelenet vége pedig egy visszautalás a Hazatérés végére ahol May néni is felkiált, mikor meglátja Peter-t a pókember jelmezben hogy: Mi a f…? csak úgy, mint Peter mikor meglátja a Hírharsona bejelentését.  

A második jelenet eléggé zavaros. Furyék valószínűleg már Mexikóban is Talosék voltak (hú de fura ez így leírva). Nick pedig az egyik teória szerint a képregényekből ismert S.W.O.R.D. bázisán dolgozik a skrullokkal egyetemben, ami arra szolgál, hogy megvédje a Földet a különböző űrbéli támadásoktól.

ahr0cdovl3d3dy5uzxdzyxjhbweuy29tl2ltywdlcy9plzawmc8yntqvotczl2kwmi9zcglkzxitbwfulwzhci1mcm9tlwhvbwutreytmdy0mtguanbn.jpeg

Hogy mit hoz a jövő az Július 20.-án kiderül, mikor is a Marvel a Comic Con-on bejelenti a következő Marvel filmeket. A filmet, mint már fentebb említettem 86%-ra értékeljük. Reméljük tetszett nektek a kritikánk. További jó mozizást! :)      

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelesmindenmas.blog.hu/api/trackback/id/tr6414931794

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása