Marvel,és minden más

Marvel,és minden más

Filmajánló #2.

2019. július 01. - bindercsipesz

 

Mivel nagyon szerettétek a filmajánlónk első részét, így el is hoztuk Nektek a másodikat, amiben szintén 3, 2018-ban debütált filmet.65274851_499429154126296_1155519289806028800_n.png

Venom:

Cselekmény:

Az űrből lezuhant egy szimbiótával teli tartály. A lénynek gazdatestre van szüksége a túlélésre. Tökéletes társa lel Eddie Brockban, az immár ex, tv-s férfiban. Eddienek és Venomnak össze kell fognia a túlélés érdekében, és a Földnek is szüksége van rájuk, mivel egy másik(gonosz)szimbióta világuralomra akar törni.

Pozitívum:

  • Tökéletes látványfilm(de több is annál), érdemes kiemelni a motoros üldözést, valamint azt, ahogyan Venom Eddie testébe megy, ahogy szétválnak majd újra egyesülnek. A lassított felvételek a harcok közben pedig kellően megalapozzák a hangulatot.
  • Eddie és Venom kapcsolata. Jó volt látni azt a karakterfejlődést, amin mind a ketten keresztülmentek. Kiderült, hogy a szimbiótának van lelke, nem csak egy mindig éhes fenevad, valamint Eddienek sikerült a végére önzetlenné válnia(ami, valljuk be, a film kezdetekor nem volt rá jellemző). A kapcsolatukat leginkább a házassághoz lehetne hasonlítani. Sokat veszekedtek, de nem tudnak egymás nélkül élni(szó szerint).
  • Az alkotásban rengeteg apró kis ’humormorzsát’ ejtettek el, ezekkel kicsit megszakítva a komolyabb, már-már félelmetes részeket.
  • Tom Hardy játéka. Látszik, hogy nagyon odatette magát, megpróbált mindent kihozni a szerepből.

Negatívumok:

  • A főgonosz lehetett volna egy kicsit erősebb, de összességében így is meg vagyunk vele elégedve.

Összegzés: Egy tökéletes antihős film lett, tele humorral, akcióval és jelentős karakterfejlődéssel. Az alkotást 87 %-ra értékeljük.venom.jpg

Űrdongó:

1987-ben Űrdongó menekülni kényszerül a Cybertronról, az Autobok bolygójáról. Kaliforniában landol, ahol találkozik Charlieval, akivel örökbarátságot kötnek. Űrdongónak fontos feladata van, meg kell mentenie a világot két Álca katonától.

Pozitívumok:

  • Űrdongó. Nagyon-nagyon szerethető karakter, tele érzelemmel (ami az elején talán fura). A filmvégéig garantáltan neki fogunk szurkolni, érte fogunk aggódni (még akkor is, ha biztosan tudjuk, hogy nem hal meg).
  • A harcjelenetek az Autobotok és az Álcák között igen látványosra sikerültek (valamint maguk a Transfomerek is). Szintén nagyon kidolgozottak a kisebb összecsapások, mindegyik tökéletesen követhető.
  • Érdemes még megemlíteni Hailee Steinfeld játékát is, sikerült átadnia a karakter jellemét, érzéseit.

Negatívumok:

  • Bármennyire is tetszett az alkotás, a cselekmény kiszámítható volt. Már az elején tudtuk, hogy mi lesz a fináléban.
  • Gyengécske főgonosz(ok). Nem vártunk tőlük sokat, de ennél azért egy kicsit többre számítottunk.

Összegzés: Bárkinek ajánljuk ezt a filmet, nem szükséges hozzá az előző Transformers filmek ismerete. Az alkotást 81 %-ra értékeljük.urdongo_1.jpg

Aquaman:

Arthur Curry megtudja, hogy ő Atlantis trónörököse. Az Igazság Ligájából is ismert Aquamannek fontos feladata van: meg kell védenie a világát a felszíniektől és Ormtól, a gonosz mostohatestvérétől.

Pozitívumok:

  • A film egy nagyon fontos üzentet hordoz, a környezetszennyezés köré épül az egész alkotás. Manapság az egyik legnagyobb probléma az óceánok és vizek szennyezése, ezt próbálta meg James Wan rendező beleépíteni a filmjébe, ami sikerült is neki. Nem csak szórakozunk, hanem tanulhatunk is belőle.
  • Hihetetlen képi világgal rendelkezik a film. A víz alatti világ, a cápák,vízi élőlények, Atlantis lakói és a felszíni világ is egyaránt szemkápráztató.
  • Tele van akciójelnetekkel, amik szintén igen látványosak.

Negatívumok:

  • Black Manta lehetett volna sokkal erősebb, több játékidőt kaphatott volna. Tőle többet vártunk.
  • Ami a film egyik pozitívuma, az, hogy pörgős, egyben lehet negatívum is. Időnként nehéz követni, olyan mint, hogy ha sok információ zúdúlna egyszerre ránk.

Összegzés: Bárkinek ajánljuk, aki csak szórakozni szeretne egy jót, vagy éppen tanulni egy kicsit. Az alkotást 76%-ra értékeljük.aquaman.jpg

Reméljük sikerült ötleteket adnunk filmek terén, és tetszett Nektek ez a cikk is!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelesmindenmas.blog.hu/api/trackback/id/tr2414916506

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása