Marvel,és minden más

Marvel,és minden más

Daredevil 2.évad kritika/értékelő

2019. június 09. - bindercsipesz

 

Elérkeztünk a Daredevil című sorozat utolsó előtti évadához. Nézzük is, hogy mit kaptunk ettől az évadtól.

A történetünk néhány héttel(pontos időt nem tudunk) Wilson Fisk bebörtönzése után játszódik. Látszólag minden tökéletes, a város legnagyobb ellenségét lecsukták, a Nelson & Murdock ügyvédi iroda pedig hatalmas hírnevet szerzett. Egy Eliot Grott nevű bűnbanda tag keresi fel Mattet és társait, mert egy gyilkos rendszeresen levadássza a város bűnözőit. Ezzel vezetik be Frank Castlet , a Megtorlót(neki van egy külön sorozata is). Frank bosszúhadjáratot indít a gyilkosok ellen, Matt oldalán feltűnik régebbi barátnője, Elektra, valamint a Fenegyerek régi mentora, Stick. Fisk, pedig még nem tűnt el teljesen, hiszen a háttérből irányítja a szálakat. Nem mellesleg a halálból feltámadó Nobut is újra a képernyőn köszönthetjük.

dds2_character_daredevil_us-pre.jpg

Egy sokkal pörgősebb, véresebb, eseménydúsabb évadot kaptunk, tele új, és érdekes/különleges szereplőkkel.

A helyszín változatlan, Hell’s Kitchen ugyanolyan sötét, és kegyetlen, mint az első évadban. Hiába ül börtönben a város legnagyobb bűnözője, mégis gonosz erők munkálkodnak a háttérben (itt például a drogot áruló öreg nénire gondolok).

Az előző évadban láthattuk Mattet, hogy hogyan válik Fenegyerekké, a második évadban viszont már a város tényleges védelme a feladata. Meg kell tanulnia nem első látásra ítélni, valamint, hogy a törvény nem mindig egyezik a saját maga által meghozott szabályokkal. Az évad végén pedig kiderül, hogy (végre) sikerült a bizalmába engednie a barátait.

Foggy és Karen nem kaptak olyan nagy szerepet, de így is szerves részét képezték a sorozatnak. Azzal, hogy segíteni próbáltak Frank Castle-nek, ezzel egy ellentét alakul ki közöttük és a kormány között.daredevil-charlie-cox-deborah-ann-woll-elden-henson.jpg

2 új főbb szereplőt kaptunk, akik igen érdekesnek bizonyultak.

Frank Castle:

Első látásra egy lelketlen gyilkosnak tűnik, de sikerül megismernünk a múltját, és ezzel együtt megértjük a jelenét is. A fő célja a bosszúállás, ám abban mindannyian egyetértünk, hogy nem a legjobb módszert választotta, arra, hogy a más emberek múltbéli rossz tetteit helyrehozza. A karakter nagyon - nagyon jó, rengeteget hozzátesz az őt alakító színész a fantasztikus játékával. Fontos megemlíteni, hogy a magyar szinkronhangját remekül eltalálták, igazán illik hozzá.marvel-punisher-poster-daredevil-jon-bernthal.jpg

Elektra:

Elektra Matt exe, az ő múltját is sikerül megismernünk. Egy nagyon hirtelen nő, aki tele van ellentétes érzésekkel, és nagyon (talán túlságosan is) ragaszkodik Matthez. Igazi harcos, minden tekintetben, ám neki is van egy sötét oldala. Szemrebbenés nélkül képes megölni bárkit, utána pedig, semmiféle érzelem vagy megbánás nem látszik rajta. Mint tudjuk a Fenegyerek viszont egy olyan igazságosztó, aki bár nem retten meg az erőszaktól, ölni nem lenne képes. Elektrának ez a tulajdonsága nem tetszik Mattnek, és ebből sok vitájuk is adódik.daredevil-season-2-elektra-elodie-yung-600x600.jpg

Elektrával együtt megjelenik egy újabb szereplő a fiú múltjából, Stick, aki a régi mentora volt. Ő volt az a férfi, akinek a tetteinek az okát nem mindig lehetett érteni, az viszont mindenki számára világossá vált, hogy szereti és félti Mattet, így vele is eggyel bővült a pozitív karakterek listája.

+

  • kiváló új szereplők
  • sokkal pörgősebb, de ugyanolyan ’sötét’
  • fordulatok
  • Matt-Elektra párosa
  • a Megtorló karaktere

-

  • kissé összecsapott végső csata
  • Fisket még mindig nem tudják elengedni

Összességében: sokkal jobb lett, mint az első évad, mindenképpen érdemes megnézni, kíváncsian várjuk, hogy milyen lesz a harmadik, egyben befejező évada.

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelesmindenmas.blog.hu/api/trackback/id/tr7914885112

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása