Marvel,és minden más

Marvel,és minden más

Daredevil 1.évad kritika/értékelő

2019. április 23. - bindercsipesz

Mint tudjátok a Marvel több sorozattal is előrukkolt. Az egyik ilyen a Daredevil,ami igaz,hogy már 2015-ben kijött,de mi még csak most láttuk. Így az első évadról olvashatjátok a kritikánkat.

daredevil.jpg

Története:

A sorozat New Yorkban,pontosabban Hell’s Kitchen-ben játszódik. Ez a város a bűn melegágya, drogkereskedők, gyilkosok, rablók(és természetesen rendes polgárok)lakhelye. Matt Murdock és Foggy Nelson jó barátok,akik ügyvédi irodát nyitnak. Matt 9 éves korában megvakult,amikor megmentette egy férfi életét.

Ám minden más érzékszerve sokkal jobban kiélesedett,ez pedig emberfelettivé tette őt. Matt éjszakánként igazságosztóként ’’dolgozik” .

Az első három részben külön-külön ügyeket láthattunk. Majd elkezdődött a nyomozás a város ura Wilson Fisk után. Eleinte Matt,Foggy és Karen(aki a titkárnőjük lett) nem tudják pontosan,hogy ki az aki ennyit árt az embereknek,idővel viszont kezd egyre világosabbá válni,hogy ki is az igazi rosszfiú a sorozatban.

goni_pali.jpg

Hell’s Kitchen tökéletes színhelye a sötét,vad kissé borús hangulatú sorozatnak. Nem New York gazdag,előkelő részein játszódik,hanem pont az ellentétes részén. Ahol nincsenek szabályok,mindenki szinte napról napra él. Főszereplőnknek nagyon nehéz dolga van,hiszen a renőrség,az ügyvédek mind-mind Fisk kezében vannak.

kitchen.jpg

Wilson megszállottan kezdi kerestetni a Fenegyereket,hiszen a tervének megvalósításának útjában áll. E küzdelmen alapszik a történet,és az első évad végére válik Matt azzá a Fenegyerekké,akit olyan jól ismerünk.

dd.jpg

Az elején a sorozat nagyon lassan indult be,és tulajdonképpen nem is igazán gyorsult fel a későbbiekben sem,de ez a lassúság és sötétség kifejezetten jól illik a Daredevilhez. Igen,voltak benne unalmas részek,de abszolút megérte várni a végkifejletre. A harcjelenetek látványosak,nagyon tetszett benne az,hogy nem csak mindig a Fenegyerek nyert meg egy-egy csatát,hanem az ellenség is időnként,így mindig volt kiért izgulni.

A visszaemlékezések nagyon sokat segítettek abban,hogy jobban megismerjük Mattet és Fisket is,így már tudtuk,hogy ki hogyan és miért vált azzá az emberré aki. Talán a Fisket alaktó kisgyerek jobban át tudta adni az érzést.

A mellékszereplőkről kezdetben nem gondoltam volna,hogy így a szívemhez fognak nőni,viszont remélem,hogy a későbbiekben nagyobb szerephez jutnak,hiszen a Karent és Foggyt alakító színészben és színésznőben is több van.foggi.png

Az intrója pedig nagyon látványosra sikerült,a zene és a képi világ is kiváló,tökéletesen illik a sorozathoz.

+

  • visszaemlékezések
  • jó helyszínválasztás
  • harcjelenetek
  • intró

-

  • lassan indul be,és nem is lesz sokkal gyorsabb
  • gyenge főgonosz(lelkileg,testileg)
  • néhol unalmas/felesleges részek vannak benne

 matti.jpg

Összességében:aki szereti a Marvel filmeket annak érdemes megnézni,hiszen rengeteg utalás van a Marvel filmes univerzumára. Viszont aki egy jó pörgős, akciódús szuperhős sorozatra vágyik,az inkább keressen egy másik sorozatot.:)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelesmindenmas.blog.hu/api/trackback/id/tr4814782450

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása