Marvel,és minden más

Marvel,és minden más

A Végtelen Kövek

2019. április 17. - bindercsipesz

 Bizonyára már nagyon sokan láttátok a Bosszúállók: Végtelen Háború című filmet. Tudhatjátok,hogy a Végtelen Kövek milyen nagy szerepet játszottak a filmben(és valószínűleg fognak is a következő Bosszúállókban) és a Marvel filmes univerzum szerves részét képezik. Ezért most összegyűjtöttünk nektek pár hasznos információt a kövekről.

 infinity-stones-style-3-cole-iba.jpg

Összesen hat Elemi Kristály van,amik az Ősrobbanás után keletkeztek,majd szétszóródtak szerte a Galaxisban. Ezek a lét alapvető aspektusait irányítják.

A Végtelen Kövek:

1.Elme

2.Tér

3.Valóság

4.Hatalom

5.Lélek

6.Idő

 

A kövek mindegyike egyedi,önálló tulajdonsággal bír. Csak a kivételesen nagy hatalmú lények használhatják a köveket,kisebb lényeken borzalmas következményei lehetnek:Jane Foster(Thor:Sötét Világ)megbetegedett tőle,Carina(Galaxis Őrzői Vol.2)pedig felrobbant,amikor megérintette a Hatalom Kövét. Ezért a köveket tartályokban tartják,hogy ne kelljen közvetlenül megérinteni. Ilyen például a Tesseracht amiben a Tér kövét tartották.Thanos az összeset a Végtelen kesztyűbe gyűjtötte össze.

 product-image-743236128_1200x1200.jpg

Most pedig kicsit részletesebben a kövekről.

 

1.Elme köve

Színe:citromsárga

Amiben tárolták:Scepter(Loki jogara)

Az Elme kő legelőször a Bosszúállók 1-ben tűnt fel,ugyanis ez volt Loki jogarában(Scepter-ben).Mint tudjuk ezt a jogart Thanostól kapta,hogy a segítségével foglalja el a Földet.3 évvel később a kő Tony birtokába került aki eredetileg a követ egy energiaforrásnak titulálta,de Jarvis kiderítette,hogy inkább egy energiadús számítógéphez hasonlít. Ezek után mint tudjuk az Elme köve Ultronhoz,majd Vízióhoz került,végül pedig vissza Thanoshoz. Az elemi kristály egy ideig a Hidra birtokában is volt.

Ennek a segítségével ’’alkották meg” Wanda és Pietro Maximoff képességeit.

Az Elme kő képességei:

  • erőteljes szellemi képességet ad a birtokosának
  • magas intelligencia(Vízió)
  • mások elméjét alá tudja rendelni(ahogy Loki tette a jogar segítségével)

Összességében az elmét tudja irányítani.

 

 mind_and_vision_0.jpeg

2.Tér köve

Színe:kék

Amiben tárolták:Tesseracht

A Tér köve legelőször az Amerika Kapitány:Első bosszúálló című filmben tűnt fel,amikor Norvégiában a Hidrás Johann Schmidt elvette a templom őrzőjétől. Ezután Howard Starkhoz és a S.H.I.E.L.D-hez került. A Marvel Kapitányból kiderült,hogy egy ideig Mar-Vell őrizte,majd Goose. Ezután újra a S.H.I.E.L.D birtokában volt,majd pedig az asgardi nép tudhatta magáénak. Végül pedig Loki adta át Thanosnak.

A Tér kövének a képességei:

  • gravitációs mező létrehozása
  • nagy távolságok megtétele
  • átjáró létrehozása két világ között

Összességében a teret tudja szabályozni,irányítani.

 teseract.jpg

3.Valóság köve

Színe:piros

Amiben tárolták:Aether

Az Ősrobbanás után a kő Malekith birtokába került,az Első Konvergencia idején. Majd a sötét tündérek legyőzés után Borhoz(róla már írtunk egy korábbi cikkünkben,a Kik is azok az asgardiak?-ban).Bor elrejtette a földön,ahol Jane Foster találta meg,akiből Malekith vette ki,így újra az ő tulajdonába került. Thor legyőzte a sötét tündért,így a kő az asgardiaké lett,de ők nem gondolták biztonságosnak,hogy Két Végtelen kő is Asgardban van. Így Taneleer Tivanhoz,a gyűjtőhöz, került akitől Thanos vette el.

A Valóság kövének képességei:

  • képes egy élő gazdatest szervezetében felszívódni(ezt láthattuk Jane Foster esetében is)
  • illúziót képes kelteni(ahogy Végtelen Háborúban is láthattuk)
  • sötétséget képes teremteni az egész világon

Összességében a valóság aspektusát szabályozza.

 jane.png

4.Hatalom köve

Színe:lila

Amiben tárolták:Orb

Legelőször Eson(aki egy Celestiali)szerezte meg. Ezután a kozmikus lényekhez került,akiknek egy pillanat erejéig sikerült a kő energiáját megosztani egymás között. Onnan Peter Quill-hez és a Galaxis Őrzőihez jutott. Tőlük Ronan szerezte meg,a film végére pedig a Nova Hadtest tulajdonába került. Évekkel később(bár ezt nem tudhatjuk pontosan),Thanos megölte az egész Nova Hadtestet,így az övé lett a Hatalom Köve.

A Hatalom kövének képességei:

  • képes teljes civilizációkat elpusztítani(ezt volt Ronan terve is)
  • végtelen hatalmat ad a felhasználónak
  • hatalmas ereje van,robbantásokra is képes
  • manipulálja az energiát

Összességében a hatalomnak az univerzumban való aspektusát irányítja.

 guardians_galaxy_movie_screencaps_com_6970.jpg

 

5.A Lélek köve

Színe:narancssárga

Ahol megtalálható volt:Vormir nevezetű bolgyón

Ez az a Végtelen Kő amiről a legkevesebbet tudunk. Egyedül Gamora tudott a hollétéről,egy térképről,amit titokban tartott apja előtt. Ők ketten elmentek a Vormirra,ahol Thanos feláldozta lányát a kőért cserébe.

A Lélek kövének képességei:

  • a legnagyobb hatalmú kő
  • képes élőlényeket szállítani a Lélek Birodalmába

 

 lelek.jpg

6.Az Idő köve

Színe:zöld

Amiben tárolták:Agomotto szeme

A Kozmikus Robbanás után Agomottohoz került,aki létrehozta azt a medált amiben tárolni tudták a követ. Ezután Cagliostro birtokába került,aki elkezdte tanulmányozni azt,és rájött arra,hogy Dormammu milyen fenyegetést is jelent az univerzum számára. Onnan az Ősmágushoz került,aki továbbadta Doctor Strange-nek,akitől Thanos szerezte meg.

Az Idő kövének képességei:

  • képes visszaforgatni az időt vele a használója
  • időhurkot képes létrehozni
  • segítségével Doctor Strange látta a Thanos elleni küzdelem lehetséges kimeneteleit

 

Összességében az idő aspektusát irányítja.

 a.png

Reméljük tetszett Nektek ez a cikk,mi ennyi dolgot találtunk a kövekről. Valószínűleg még mindegyiknek sok-sok képessége van. Találkozunk a legközelebbi cikkünkben,addig is jó olvasást kívánunk.:)

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelesmindenmas.blog.hu/api/trackback/id/tr4814770834

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása