Marvel,és minden más

Marvel,és minden más

Filmajánló #5 - mesék, amelyek többek, mint első ránézésre gondolnánk

2019. október 23. - bindercsipesz

 

Legújabb filmajánló cikkünkben 3 olyan rajzfilmet hoztunk Nektek, amikből rengeteget lehet tanulni, illetve nem csak a gyerekek, hanem a felnőttek is nagyon jól szórakozhatnak rajtuk. Lássuk is, hogy melyek ezek a filmek!73342348_1678648815603321_3989876793799606272_n.png

A cikk nyomokban spoilereket tartalmazhat!

  1. Cápamesecapa.jpg

A 2004-es cápás mese gyerekkorom nagy kedvence volt. Oszkár a kis hal a Bálnamosóban dolgozik, és arról álmodozik, hogy egyszer gazdag és elismert lesz. Egy nap rátalál a szerencse egy cápa személyében, Oszkár pedig azon kapja magát, hogy ő lesz a Cápaölő. A baj csak az, hogy a halott cápa, Don Linonak, a rettegett cápavezérnek a fia.

A film meglehetősen felnőtt problémákat boncolgat. Például, hogy hogyan illeszkedjünk be a társadalomba, ha teljesen mások vagyunk, mint az elfogadott. Feltűnik benne például egy vegetáriánus cápa, egy nagyravágyó hal, illetve egy kissé bolondos rák is. Valamint, hogy a pénz nem minden, sőt, vannak annál sokkal fontosabb dolgok az életben.

A tanulság mellet, kifejezetten tetszett az, hogy a mesefigurák hasonlítottak a szinkronhangjaikra. Will Smith-t biztosan ti is fel fogjátok ismerni. A poénok is jók voltak, mindegyik illett az adott helyzethez. Az animáció volt egy kicsit érdekesebb, viszont ehhez képest nagyon szépen megoldották a látványvilágot. A filmet a Shrek alkotói készítették, ami meg is látszik rajta, természetesen jó értelemben.

  1. Megaagymega.jpg

Megaagy miden erejével azon van, hogy leigázza Metro Cityt. Az évek alatt egyetlen próbálkozásával sem járt sikerrel, de hirtelen csodával határos módon sikerül elpusztítania esküdt ellenfelét, Metro Mant. Megteremti Titánt, aki viszont szuperhősből gonosztevővé válik, így Megaagyra hárul a feladat, hogy megmentse a várost.

Egyáltalán nem a szokásos szuperhős filmet kaptuk, viszont ez nagyon jól állt neki. Megaagy egyből belopja magát a szívünkbe, és jelentős karakterfejlődésen megy keresztül. Ebben a mesében is a beilleszkedésről van szó, érdekes látni azt, hogy a főszereplő miért választotta a gonosztevői életformát. A film legfontosabb mondanivalója mégis az, hogy legyünk nyitottak mások irányába és ne féljünk a változástól. A karakterek mellett a zenék is nagyon szuperek, illetve az animáció is látványosra sikerült. Akciókból sincs hiány, a főgonosz (habár egy kissé bugyuta) mégis egy jó karakter.

  1. A zöld uraizod.jpg

Az erdő mélyén egy titkos mini civilizáció létezik, amiről az emberek semmit sem tudnak. A jó és a rossz küzdelme az erdőért folyik, ám hirtelen egy fiatal lány is belecsöppen a csatába, legfontosabb feladata pedig megvédeni az apró lények, és ezzel együtt az emberek világát is.

Az alkotás a természet védelmének fontosságát hirdeti, ami manapság egy igen fontos, és egyre felkapottabb téma. A kivitelezés nagyon tetszett, látványban gazdag volt. Az, hogy a virágokat is élő (és érző) lényként ábrázolták az alkotók, főleg a kisebb gyerekek szempontjából nagyon hasznos, illetve ötletes. A képi világ csodálatos, nagyon szépen meganimálták, látszik a gonosz és a jó között a színbeli különbség is, ami sokat hozzátesz a filmhez.

Egyedül a szereplők nem tetszettek annyira, eléggé sablonosak voltak, nem nőttek a szívemhez. A harcjelenetek sem voltak a legizgalmasabbak, hiszen valaki egy poénnal mindig megszakította a drámaibbnak induló részeket.

Ezektől függetlenül mindenképpen ajánlom, hiszen fontos üzenetet hordoz.

Remélem tetszett Nektek ez a cikk, sikerült egy kis ötletet adom. További jó olvasást, mozizást!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelesmindenmas.blog.hu/api/trackback/id/tr2615255934

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása