Marvel,és minden más

Marvel,és minden más

Bosszú Angyalai: Káosz képregény ajánló

2019. szeptember 18. - bindercsipesz

Sokan kértétek, hogy legyen még képregény ajánló, úgyhogy úgy döntöttem, hogy bemutatom nektek a Bosszú Angyalai: Káosz című képregényt.

 

1_1.jpg

 

Kívülről ugyan olyan szép, kifinomult borítást kapott, mint a többi Nagy Marvel-Képregénygyűjtemény. Mielőtt még elkezdődne a történet, feltüntetik az előzményeket, amit fontos elolvasni. Az előzmény ismerete ennél a képregénynél lényeges. A jelenlegi Bosszú Angyalai csapat tagjait is bemutatják nekünk, hogy ezzel is tisztában legyünk.

Mint már megszokhattuk ezeknél a gyűjteményeknél minden új „fejezetet”, képregény részt egy borítógrafika jelez. A regény leghátulján bemutatják az írót is, illetve egy alternatív borítógrafika is helyet kapott. A rajzok ennél a könyvnél is nagyon szépen vannak kivitelezve. Azért beszélek ilyen sokat a képregény kinézetéről, mert ebbe nem a szöveg játszik „nagy” szerepet, hanem a kidolgozott, látványos rajzok.

Története: Eljött a Bosszú Angyalai legsötétebb napja. A végeláthatatlan tragikus események sorozata térdre kényszeríti a csapatot. De az Angyalok melyik ellensége hozhatott össze ilyen alattomos tervet? Kang? Ultron? Nefaria gróf? Netán az Angyalok közül való a tettes? Egy dolog biztos a káosz közepette: a világ legnagyszerűbb szuperhőscsapata már sosem lesz a régi!

A történet nagyon izgalmas, sosem áll meg, végig sorra jönnek az események. Ahogyan a képregény hátulján lévő ismertető is elmondja, sok tragikus esemény következik be a cselekmény közben, nem egy csapattag veszti életét a harcban.

2_1.jpg

Nagyon sok híres képregényes hős jelenik meg a könyvben. És itt nem csak a jelenlegi tagokról beszélek (Vasember, Vízió, Fullánk, Sólyomszem, Amazon, Amerika Kapitány, Darázs, Britannia Kapitány, Skarlát Boszorkány és Hangya) hanem más szuperhősökről, akik nem tagjai az Angyaloknak. Például: Pókember, Fekete Párduc, Doctor Strange, a Fantasztikus Négyes, Sólyom, Moon Knight, Daredevil és még sok más karakter.

A regényben van egy csavar a „főgonosszal” kapcsolatban, amit nem lőnék le. Nagyjából az egész cselekmény arról szól, hogy folyamatosan harcolnak, ami azt eredményezi, hogy az egész könyv nagyon látványos. Karakterdrámák is megfigyelhetők a regényben. Lényegében semmi sem jön össze a kedvenc hőseinknek.

Szóval a cím utal a cselekményre: Káosz. Egész idő alatt káosz van. A hősök egymás ellen fordulnak, űrlények támadnak, sőt még maga Magneto is feltűnik benne.

Azoknak ajánlom, akik szeretik a képregényeket, szeretik a Marvelt, és nem zavarja őket az, hogy a szöveg sokkal kevesebb, mint a rendes könyveknél, de helyette gyönyörű rajzokat kapnak. Illetve azt is megjegyezném, hogy a képregény nagyon pörgős, előfordulhat, hogy elveszíti az ember a fonalat.

Azoknak nem ajánlom, akik nem szeretik a képregényeket, nem szeretik a rövid (ám látványos) könyveket, és nyilván azoknak, akik nem szeretik a Marvelt.

Remélem hasznosnak találtátok a cikket, és megjött a kedvetek képregényt olvasni. További jó olvasást és mozizást!

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelesmindenmas.blog.hu/api/trackback/id/tr1215093770

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása