Marvel,és minden más

Marvel,és minden más

Daredevil 3.évad kritika/értékelő

2019. július 12. - bindercsipesz

 

Elérkeztünk a Daredevil 3. , egyben utolsó évadához, hiszen a sorozatot elkaszálták, így nem láthatjuk Charlie Cox-ot többé Fenegyerekként.daredevil_1.jpg

A történet a Defenders 1. évada után veszi fel a fonalat. Rögtön egy kis emlékeztetővel nyit, hogy mi is történt a Defenders végén. Matt a barátai Foggy és Karen (na meg persze a világ) elől bujkál a templom pincéjében. Elvesztette a hitét Istenben, és önmagában is, már semmiben sem biztos. Amíg Mattnek meg kell küzdenie a saját démonaival, addig a város legnagyobb ellensége ismét kezébe veszi az irányítást. Wilson Fisket áthelyezik egy magáncellába (ami inkább már egy elnöki lakosztálynak felel meg) és onnan irányítja a várost. Célja az, hogy a Fenegyereket teljesen tönkre tegye, ebben van segítségére Benjamin ’Dex’ Poindexter. Kapunk még egy másik nagyon erős karakter is Ray Nadeem személyében.

A sorozat első három epizódja elég lassú folyásúra sikerült, de a negyedik résztől kezdve igen csak felpörögtek az események. Megismerjük Karen ’sötét’ múltját is, valamint feltűnik egy igen jelentős szereplő Matt életében.dare2.jpg

Benjamin ’Dex’ Poindexter:

Az FBI különleges ügynöke, aki először egy tisztességes rendőrnek tűnik, de Fisk a befolyása alá helyezi őt, ezzel pedig ki bújik a szög a zsákból, és megtudjuk, hogy ki valójában Dex. Az egyik legjobb karakter lett, nem csak ebben az évadban, hanem az egész sorozatban. Különösen nagy kegyetlenséggel gyilkol, és ő ezt élvezi is. A részek során az is kiderül, hogy miért lett olyan amilyen.dex.jpg

Ray Nadeem:

Az indiai származású, szintén rendőr, férfi próbálja megtalálni az egyensúlyt a munkája és a családi élete között. Fisk keze őt is eléri, és ekkor indul el Nadeem élete a lejtőn. Tipikusan az a karakter, akiért végig izgulunk, nagyon könnyen lehet vele azonosulni. Mindenki számára szimpatikus lehet az, amit képvisel.nad.jpg

E két szereplő mellett kapunk egy új Mattet is. Egy sokkal mérgesebb, céltudatosabb Mattet kapunk, aki már csak Fenegyerekként akar tevékenykedni, a régi énjét (Mattet) pedig teljesen el akarja hagyni.

Foggy és Karen hozzák a már előző évadokban látott színvonalat.

A harcjelenetek nagyon jók, Hell’s Kitchen még mindig a legtökéletesebb helyszín. Fisk még mindig kegyetlen (hanem kegyetlenebb), és bizony néhol már kicsit sok volt, de most vált a képregényekből is jól ismert Vezérré.

+

  • kitűnő új szereplők
  • akció jelenetek
  • történetvezetés
  • csavarok

-

  • Fisk tetteinek nem volt érzelmi háttere, nem tudtak Fiskből többet kihozni, azt kaptuk, amit az előző két évadban

Összességében: a kedvenc évadom lett, nagyon-nagyon jó volt, tele akcióval, érzelemmel, fordulatokkal, és persze karakterfejlődéssel.

Összességében a sorozatról:

Az egyik legjobb eddig látott Marveles sorozat, nagyon jó színészekkel és karakterekkel, kiemelném Vincent D’Onofrio (Wilson Fisk), illetve Charlie Cox (Matt Murdock) játékát. A Marvel rajongóknak szinte kötelező sorozat. A Fenegyereket már csak a Defendersben láthatjuk a képernyő, így ezért is érdemes megnézni. A főszereplőnek nem csak a jó oldalát mutatja be, ami még egy plusz pont, így még ember közelibbnek érezzük a hibáival együtt. A főgonoszt pedig nagyon lehet utálni. Még a mellékszereplők is érdekesek, maradandóak (ami valljuk, be elég ritka). A sorozatot 78%-ra értékeljük.

 ddddddddddddddddd.jpg

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelesmindenmas.blog.hu/api/trackback/id/tr5914941776

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása