Marvel,és minden más

Marvel,és minden más

Dormammu- a lény, aki képes Thanost legyőzni

2020. március 29. - bindercsipesz

 

A Doctor Strange című Marvel alkotás főgonoszáról sajnos nagyon keveset tudunk. Egy hihetetlenül érdekes lényről van szó, akit lehetséges, hogy újra látni fogunk a filmvásznon. Nézzük is meg, hogy mit tudunk róla és, hogy miért jelent fenyegetést a hőseinkre nézve.aa_4.jpg

A Faltine nevű hatalmas energia entitások dimenziójában született. A testvére Umar, és ő egyesítették erejüket, így ők lettek a dimenziójuk leghatalmasabbjai. Elpusztították a szüleiket, ezért el kellett hagyniuk a Faltine dimenziót. Száműzetésük során eljutottak a Sötét Dimenzióba. Ez egy misztikus birodalom, aminek lakói már több mint 28 ezer éve békében éltek, egészen Dormammu és Umar megérkezéséig. A király, Olnar, menedéket ajánlott fel az entitásoknak, cserébe pedig a tudást kérte, hogy hogyan lehet megbontani a dimenziós akadályokat. Később talán véletlenül, talán szándékosan Dormammu háborúba vezette a királyt, aki ott elvesztette az életét. Ezután ő és testvére lettek az uralkodók a Sötét Dimenzió lakói pedig hősökként ünnepelte őket.

Uralkodóként Dormammu Sötét Dimenzió misztikus energiáival egyesítette erejét, ezzel még nagyobb hatalomra tett szert.

Korai uralmáról nem sokat tudunk, azt viszont igen, hogy szövetséget kötött Odinnal.a_6.jpg

Az erejét folyamatosan növelte, a Földet pedig megfigyelte. Gyakran összecsapott Agomottoval, ő maga az erejét Zeuszéhoz hasonlította. Atlantis létezéséről is tudott.

Földi megjelenései:

1666

Dormammu elsődleges célja a hódítás és a saját dimenziójának kibővítése, ezért 1666-ban a Földet is megcélozta. A londoni Nagy Tűz okozta energiát használta fel, hogy egyesítse a két dimenziót Stonehenge-en keresztül. Ezt a tervét meghiúsította a varázslók vezetője, aki visszaküldte az entitást a saját birodalmába. Ezzel Dormammu elszenvedte élete első vereségét, ami kicsit se volt ínyére.

1692

1692-ben Dormammu összecsapott Hiram Shaw-al, aki mellesleg egy ördögűző volt. Később voltak különböző földi ellenségei, ám a legnagyobb fenyegetést mégis az Ősmágus jelentette, akinek a hatalmas ereje kiterjedt más birodalmakra, ezzel megóvva őket Dormammu pusztításától.

1888

Mivel Dormammunak nem sikerült átjutnia a misztikus akadályokon, amiket ez Ősmágus állított fel a Föld megvédésének érdekében, ezért más eszközhöz folyamodott. Ekkor részt vett Ripper Jack megteremtésében (aki apró parazitákból áll és az entitás küldte őt a Földre).2_4.jpg

WWII

A második világháború idején összefogott Mordo báróval, egy évvel később az Agomotto szeme a nácikhoz került (valószínűleg Mordo árulása révén), ők pedig átadták a Vörös Koponyának, aki a hatalma segítségével átment a Sötét Dimenzióba. Később Mordo Dormammu védőszentje lett, és így az entitás segítségével elkezdte gyengíteni az Ősmágus erejét, ám ez a folyamat megszakadt, amikor megjelent Doctor Strange.

Innentől kezdve pedig már ismerjük a történetet Strange szereplésével.

Képességei:

Mivel az egyik legerősebb lény az univerzumban, így rengeteg képességgel rendelkezik, ezek közül sorolnék most fel egy párat.

  • Emberfeletti erő: képes 100 tonnánál is többet felemelni.
  • Asztrális vetítés: képes interdimenzionális és szinte korlátlan asztrálprojekcióra.
  • Anyag transzmutáció: meg tudja változtatni a saját fegyverét
  • Dimenziók közötti teleportálás
  • Szuperszonikus sebességgel képes a repülésre
  • Meg tudja változtatni a megjelenését
  • Képes az időutazásra
  • Szinte sérthetetlen, immunis a fizikai sérülésekre
  • Meg tudja változtatni a méretét
  • Elnyeli, valamint termeli is az energiát
  • Gyakorlatilag halhatatlan1b.jpg

Pár gyakran feltett kérdés az entitással kapcsolatban:

  1. Meg lehet ölni?

Mint már fentebb is írtam halhatatlan, így nem lehet megölni.

 

  1. Le tudná győzni Thanost?

Körülbelül ugyanolyan erős és sérthetetlen, mint a Titán, viszont a ’támadó’ képességei jobbak, így van rá esély, hogy az entitás nyerjen. Sok múlik azonban az Idő kövén, hogy Thanosnál van-e vagy sem. Valamint Thanos csak az Idő kő segítségével halhatatlan, Dormammu pedig ténylegesen elpusztíthatatlan.f.jpg

 

  1. Visszatérhet még Dormammu?

Nagy valószínűséggel fogjuk még a későbbiekben látni a vásznon, hiszen Doctor Strange nem győzte le, pusztán csapdába ejtette, és mint tudjuk ő az egyik, hanem a legerősebb lény, így bármire van esély…

Remélem tetszett nektek ez a cikk, további jó olvasást, mozizást! J

 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelesmindenmas.blog.hu/api/trackback/id/tr615523306

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása