Marvel,és minden más

Marvel,és minden más

A zsoldos bérgyilkos - Taskmaster ismertető

2020. február 01. - bindercsipesz

Idén áprilisban debütál a hazai mozikban a Fekete Özvegy film. A címszereplő ellenlábasa nem más lesz, mint Taskmaster (magyarul Kiképző), akiről valószínűleg még sokan nem hallottatok szinte semmit, hacsak nem olvastátok a képregényeket. Ezért úgy döntöttünk, hogy bemutatjuk a karaktert nektek. 

 

aaaaa_2.jpg

Tony Masters nem egy egyszerű emberként született. Egy olyan különleges képességgel bír, aminek segítségével rövid megfigyelés útján, teljesen le tudja másolni mások mozgását. 8 éves korában fedezte fel ezeket a fotografikus reflexeket. Ha valakit látott, aki műugrást hajtott végre, tökéletesen utánozni tudta őt, illetve profi NBA kosárlabdásoktól tanult különböző technikákat, pusztán azzal, hogy megfigyelte őket.

Miután felnőtt lett, Tony csatlakozott a S.H.I.E.L.D-hez, így ügynökké vált. Egy küldetés során Tony talált egy idős tudóst, akit mellkason lőttek és haldoklott. Mielőtt a tudós meghalt volna, átadott neki egy szérumot, ami a szuperkatona-szérum náci verziója volt. Ennek a segítségével Tony tovább fejleszthette a fotografikus reflexeit. Miután „belőtte” magának a szérumot, a képességei erősebbé váltak, ám ennek súlyos ára volt. Ugyanis, a mások megfigyelésével szerzett emlékek felülírják a személyes emlékeit így elfelejtette a feleségét, a saját partnerét és a S.H.I.E.L.D.-el való kapcsolatát is.

Mercedes (a partnere) kifejlesztett egy felépítést, ami segít Tony irányításában. Az izommemória és a reflexív feladatok sorozatát felhasználva Taskmastert az Org-hoz kötötte. Ennek segítségével folyamatosan a feladatára állította, a gyakran felülírt memória ellenére. Az Org lényegében maga Mercedes volt, összegyűjtötte az intelligánciát és visszajutatta a S.H.I.E.L.D.-nek Taskmaster jelentéseinek köszönhetően. Tony így egy kettős ügynökké vált, viszont ő maga sem tudta, hogy pontosan micsoda.

Tony ezután elindított egy saját bázist, ami Taskmaster Akadémia néven futott. Ebben a bázisban bűnözőket képzett ki. Az első kuncsaftja a Halott Don volt, a bűnügy ura és Michoacán kormányzója Mexikó nyugati részén. Tony egy koponya ihlette maszkot adományozott a Santa Muerte-nek, hogy kifejezze tiszteletét Donnak és az embereinek.

Dr. Pernell Solomon felhasználta Taskmaster iskolájának forrásait, hogy egy klónt készítsen saját magából. A klónt Selbe-nek nevezte el. Amikor Solomonnak szervadományra volt szüksége a rendkívül ritka vércsoportja miatt, a Bosszúállókhoz fordult segítségért. Eközben Taskmaster elfogta Yellowjacket-et (Hangya első részében ő volt a főgonosz), Hangyát és a Darázst. Taskmaster megküzdött a Bosszúállókkal, akik legyőzték. Tony Masters elmenekült miután szembekerült a Bosszúállók legújabb tagjával, Jocasta robottal, akinek nem tudta lekövetni a mozgását mivel robot.

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.jpg

Az Akadémia vezetésén kívül Tony zsoldosként és magántanárként is dolgozott. Kiképezte John Walkert (aki egyébként fel fog tűnni a Sólyom és a Tél katonájában korábbról kiszivárgott forgatási fotók alapján), hogy ő legyen az új Amerika kapitány, majd kiképezte Cutthroat-ot Vörös Koponya nevében az Amerika kapitány elleni harcra.

Taskmaster végül jelentősen megváltoztatta a megjelenését. Készített egy jelmezt, amit a taktikai testpáncél után modellezett, helyettesítve korábbi kalóz témájú ruháját. Később zsoldosként kezdett el dolgozni nem pedig oktatóként. Taskmaster egy ideig Wade Wilson körül is töltött némi időt, mikor ő híressé vált, mint Deadpool.

Egy ideig a Thunderbolts fogvatartottja is volt, később azonban szabadon engedték és Hammondi táborban kinevezték, hogy az Initiative toborzások oktatója legyen. Ebben az időben Micheal Van Patrick megszerezte a Tactigon nevű fegyvert és megtámadta vele a tábort. Miután Norman Osborn megszerezte a hatalmat Taskmaster átvette az Initiative képzését és részt vett Asgard ostromában. Csatlakozott a Thor elleni küzdelemben, mivel ez segített előrevinni a hírnevét. Harcolt mindkét Amerika kapitány ellen, de később visszatért zsoldos munkájához.

Miután a fegyvereit elvesztette Tokióban, úgy döntött, hogy felfedezi a múltját. Egy küldetésen kiderült, hogy az egykori vezetője, az Org vérdíjat tűzött ki a fejére. A Hydra is megpróbálta megölni őt, ám csak lekövetni tudták a küldetésein. Tony a memóriakeresés során átmenetileg megismerte a valódi múltját, azt, hogy volt egy felesége, hogy a S.H.I.E.L.D.-nek dolgozott, és hogy egy szérum miatt erősödött meg. Végül kénytelen volt megtanulni Redshirt új harci képességeit, és ezzel eltűnt az összes tudása a múltjával kapcsolatban.

Később csatlakozott a S.H.I.E.L.D által létrehozott Secret Avengers nevű szervezethez. Egy küldetés során a Seecret Avengers tagjai azt hitték, hogy meghalt ezért elhagyták, viszont a túlélését Mentallo felfedezte, akivel nagyon jó barátságot ápolt. Mentallo titokban tartotta, hogy Tony életben van, és a nanobotjai segítségével gyógyította őt.

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.jpg

Egy időben Zemo báró (az Amerika kapitány: Polgárháborúban Zemo feltűnt, mint főgonosz) Hidrájának részévé vált, és Taskmaster a bázisát Bagáliába költöztette, ahol az ország sheriffjévé vált. Amerika kapitánynak egy alternatív idősíkból származó gonosz énje felkereste az országot. Felvételeket készített róla ő és a társa, Black Ant, ezeket pedig később megpróbálták eladni Maria Hillnek. A gonosz Amerika kapitány szövetségese azonban elfogta- és arra kényszerítette őket, hogy ideiglenesen a testőrei legyenek. Mire a Hydra hatalomra került, a duó a Hydra saját Bosszúállók tagjai lettek. Hydra foglyokat szabadítottak ki börtönökből, nevezetesen a Bajnokokat, annak a reményében, hogy a csapat, jó színben fogja őket feltűntetni mások előtt. A Hydra bukását követően Taskmaster ismét zsoldos munkájához tért vissza.

Képességei:

  • Fotografikus reflexek: ahogyan korábban említettem Tony egy különleges képességgel született, amivel másokat megfigyelve tökéletesen utánozni tudta a mozgásaikat. Ezt a képességet később tovább növelte, egy náci szérumnak köszönhetően.
  • Szupergyorsaság: Tony képes kétszer olyan gyorsan mozogni, illetve futni, mint amire egy átlagember képes. Ezt akkor fedezte fel, mikor harci művészetekről szóló filmeket nézett kétszeres sebességre állítva, ezután pedig leutánozta a mozdulatokat. Ezt a mozgást azonban folyamatosan csak percekig tudja fenntartani.
  • Fizikai mozgások jóslása: Tony képes megfigyelni pókerben az emberek mozgását, így tudni fogja előre, hogy milyen lapot fog letenni az illető. Képes megjósolni az ellenfél következő lépését mielőtt azt megtenné az illető. Azoknak, akik jártasak az improvizációs harci stílusokban vagy kiszámíthatatlan a mozgásuk, Tony nehezebben jósolja meg a következő lépésüket.
  • Szuperreflexek: A fotografikus reflexeknek köszönhetően, Tonynak kétszer olyan gyorsak a reflexei, mint egy átlagembernek. Egyszer például könnyedén elkapott egy pengét, amit a Holdlovag (Moon Knight) vágott hozzá, anélkül, hogy odanézett volna.
  • Szupermozgékonyság: ugyan úgy a fotografikus reflexeknek köszönhetően, Tony olyan mozgékony, mint Pókember vagy Daredevil.

Egyéb képességek: taktikai képességek, fegyverek kiváló használata, mester bérgyilkos, mesterlövész, meditációs képességek.

Gyengeségei:

  • Nem képes megismételni egy fizikai teljesítményt sem, ha az emberfeletti erőfeszítéseket igényel. Pl. ha egy ember felemel egy autót nem tudja megismételni.
  • Taskmaster ismeretlen okokból nem tudta lemásolni Alex Hayden mozgását.
  • Maximum nyolc nyelven képes beszélni.
  • Képeket, tárgyakat vagy egy helyet meg tud jegyezni, azonban arra már nem emlékszik, hogy járt-e már ott valaha.
  • Szélsőséges helyzetekben elfelejti, hogy ki ő és mit miért csinál.

Fegyverei: Taskmaster számos fegyvert használt. Harcolt energiapajzzsal, (amit Amerika kapitány leutánozásához használt), energiakarmokkal is harcolt (Rozsomák leutánozásához), energiapántot is használt (Pókember leutánozásához), Íjjal és nyíllal is harcolt (néha olyan különleges nyilakkal, mint Sólyomszemé és értelemszerűen Sólyomszem leutánozásához használta), kardot és lőfegyvereket használt, kötél illetve kerek acélpajzs fegyverek használata (utóbbi szintén Amerika kapitány „lemodellezéséhez” kellett), hold alakú Shurikent is használt már (Holdlovag ellen) és egy Billy Clubbal is harcolt (Daredevil ellen).

aaaaaaaaaaaaaa.jpg

Speciális kesztyűje és csizmája is van, ami a falhoz tapad. Ezzel elméletileg Pókembert akarta utánozni.

Összességében ennyi lett volna ez az ismeretterjesztő cikk. A filmben valószínűleg hasonló képességekkel illetve múlttal fog rendelkezni. Az előzetesekben láthattuk, ahogy Fekete Özvegy mozgását utánozta, illetve az is megfigyelhető volt, hogy íjjal, nyíllal, karddal és pajzzsal harcolt, ami megerősíti azt, hogy leutánozza mások fegyvereit (itt Sólyomszemét). Illetve a szemfülesek észrevehettek egy harcjelenetben egy földön fekvő pajzsot, ami Amerika kapitány lemodellezésére utal.

Reméljük tetszett Nektek ez a cikk! További jó olvasást és mozizást!  

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelesmindenmas.blog.hu/api/trackback/id/tr2515449728

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása